BİRLİK VE BERABERLİK OLURSA BÜTÜN SORUNLAR ÇÖZÜLÜR

Yelken Kulüp’te düzenlenen ‘Türkiye Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Samsun Buluşması’na katılan Vali Osman Kaymak, “Bir şehirde birlik ve beraberlik olursa bütün sorunların  çözüleceğine ina

BİRLİK VE BERABERLİK OLURSA BÜTÜN SORUNLAR ÇÖZÜLÜR
10 Mart 2018 - 16:07
Yelken Kulüp’te düzenlenen ‘Türkiye Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Samsun Buluşması’na katılan Vali Osman Kaymak, “Bir şehirde birlik ve beraberlik olursa bütün sorunların  çözüleceğine inanıyorum” dedi.
Toplantıya ayrıca Samsun Sivil Toplum kuruluşları Platformu üyeleri, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldığı  programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı ve ayrıç Türkiye Samsun Sivil  Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Fevzi Apaydın yaptığı konuşmasında,  “Platformumuzun amacı; bütün dernek ve federasyon başkanlarımızı bir araya getirerek, birlikteliğimizi sürekli hale getirmek, onların bilgi ve becerilerini Samsun’a taşımak, hemşericilik ruhunu biraz daha geliştirmektir. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize ve belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. Daha sonra Danıştay Üyesi Osman Tural, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici, 25'inci Dönem Samsun Milletvekili Hüseyin Edis birer konuşma yaparak katılımcılara teşekkür ettiler.
BAZEN YALNIZ KALDIĞINIZI HİSSEDİYORSUNUZ
Samsun için olan, Samsunla ilgili olan, Samsun için güzel şeyler düşünen herkesle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Osman Kaymak, “Biz Samsun’un her kesimiyle bir araya gelerek Samsun için neler yapabiliriz? Bu şehrin güzel insanlarına nasıl hizmet edebiliriz? Onların refahını, mutluluğunu, huzurunu nasıl artırabiliriz diye çalışıyoruz. Samsun Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ili, bölge ili. Karadeniz’in amiral gemisi. Samsun’un sahip olduğu çok büyük potansiyeller var. Samsun bu güne kadar bu sahip olduğu büyük potansiyeli, güçlü potansiyeli çok daha iyi kullanabilmeli, kullanabilmeliyiz. O anlamda şunu görüyorum. Bazen yalnız kaldığınızı hissediyorsunuz. Çünkü daha önceki çalıştığım yerlerde de hep şuna şahit olmuşumdur. Küçük çekişmeler, küçük taraf tutmalar bazen gerçeği görmekten insanları alıkoyuyor” dedi.
ŞEHİT AİLELERİMİZİ ZİYARET EDELİM
Afrin savaşının başladığı şu dönemde ülkemizin birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı olduğunu söyleyen Vali Osman Kaymak konuşmasının devamında, “Platformun öncelikle çalışacağı hususlardan birisi ülkemizin birlik beraberliğine azami derecede öncülük etmektir. Bu birlik beraberliği sağlamalıyız. İşte o anlamda Samsun Kurtuluş Savaşı'na giden yolda nasıl öncülük yaptıysa bu birlik beraberlikte de öncülük yapacaktır. Bu platform birlik beraberlik anlamında çalışmalar yapabilir. O anlamda şehit cenazelerine yoğun katılım sağlayalım. Şehit ailelerimizi ziyaret edelim. Platform açıklamalarıyla biz bu mücadelenin arkasındayız demeliyiz. Samsunlular hiçbir zaman devletin bölünmesi söz konusu olduğu zaman kendi siyasi şahsi menfaatlerini öne çıkarmaz. Samsunlular bu anlamda canını ortaya koyan illerden birisidir. Samsun’un milliyetçi yapısı bunu gösteriyor. İnanın buradaki insanların devlete, Türk bayrağına, milletine bağlılığı bizleri çok etkiliyor. O anlamda tüm Samsunlulardan Allah razı olsun. Samsunlular bu milliyetçi ve vatansever yapılarıyla örnek oluyorlar. Milli birlik ve beraberliği sağlayacak çok şeyler var. Şüphesiz insanlarımızın da geleceğini düşünmemiz lazım. Bazen plan program yaparken 10 sene sonra 20 sene sonra Samsun ne olacak, ülkemiz nereye gidecek düşüncesi basiretli devlet adamlarımızın, geleceği görme başarısıdır. O anlamda hepimizin, bizlerin Samsunumuzun ve Türkiye’mizin geleceğini okuma anlamında çalışmalar yapmak durumundayız. Platform da yapacağı çalışmalarla yön gösterebilir, politika oluşturabilir” diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİRLER MAALESEF İNSANI YALNIZLAŞTIRIYOR
Bir şehirde birlik ve beraberlik olursa bütün sorunların çözüleceğini vurgulayan Vali Kaymak,  “Birlik ve beraberlikten büyük güç yok. Bu platformun inşallah bütün Samsunluların destek vereceği, Samsun’un ortak paydası dediğimiz, gerek burada yaşayan Samsunluların, gerekse değişik yerlerde yaşayan Samsunluların bir araya gelecekleri, seslerini duyuracağı bir platform olmasını temenni ediyorum. Samsun’un ortak paydalarından biri de Samsunspor’dur. Biz öncelikle Samsunluyuz. Burada yaşıyoruz, burada çalışıyoruz. Samsun doğasıyla, deniziyle, kültürüyle ve insanıyla Türkiye’nin en güzel yerlerinden birisi. Artık çağımız sosyal sorunlarla mücadele etme dönemi. Büyükşehirler maalesef insanı yalnızlaştırıyor. Uyuşturucu, boşanma ve yalnızlık büyükşehirlerin başlıca sorunlarından birisi. Biz bunları minimize etmek durumundayız. Bu platform sosyal sorunlar anlamında da bizlere çalışmalar, raporlar ve öneriler sunabilir” şeklinde konuştu.
SAMSUNSPOR’U SÜPER LİG’E ÇIKARMAYA YETER
Samsunluları sevdiğini ifade eden Vali Kaymak, ”Ben Samsun’u seviyorum. Ben olaylara Samsun’un sevinci benim sevincim, Samsun üzüntüsü benim üzüntüm şeklinde baktım. O nedenle Samsunspor için bir bağış kampanya başlattım. Sağ olsunlar Samsunlular bu kampanyaya büyük katılım sağladı. İlk hedefimiz Samsunspor’u ligde tutmak. Samsunspor'un yeri Süper Lig’dir. Samsunspor’un potansiyeli ve gücü Samsunspor’u Süper Lig’e çıkarmaya yeter. Yeter ki bizler bu birlikteliği sağlayalım. Bu anlamda platformdan bir beklentimiz de, Samsunspor için neler yapabiliriz, nasıl katsı sağlarız konusudur. Biz hep beraber el ele verirsek, güç birliği yaparsak sonuç, netice alabiliriz. Ben bu birlikteliğin inşallah Samsun’da güzel şeylere vesile olmasını dileyerek, hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum ”diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum