BİZ ASIRLARDAN BERİDİR KARDEŞİZ

Vali İbrahim Şahin, Atakum Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi ve Cem Evi’nde düzenlenen “Muharrem Ayı” iftar yemeğine katıldı

BİZ ASIRLARDAN BERİDİR KARDEŞİZ
19 Ekim 2015 - 21:52
Vali İbrahim Şahin, Atakum Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi ve Cem Evi’nde düzenlenen “Muharrem Ayı” iftar yemeğine katıldı.

[gallery ids="36441,36442,36443"]
Hüzün ve acılı günler “Muharrem Ayı” sebebiyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi ve Cem Evi’ne ziyarette bulunan Vali Şahin, Alevi vatandaşlara acı ve yas günlerinde taziyeler vererek iftara katıldı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen iftar yemeği sonrası Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi ve Cem Evi Başkanı Cem Sultan Ermiş, Vali İbrahim Şahin’e iftar yemeğine katılımlarından dolayı teşekkür ederek, dernekleri ve kültürleri hakkında bilgi verdi.
Vali İbrahim Şahin iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmasında, “Bu akşam mateminizi paylaşmak üzere sizlerle beraber olmak istedim ve sizleri ziyarete geldim. Muharrem Ayınızı tebrik ediyorum. Biz siz ayrımını ortadan kaldırmamız gerekmektedir. Bunu ancak birlikte yapabiliriz. Bu nifak, bu ayrımcılık yabancılar tarafından içimize sokulmaktadır. Bu ülke için, bu bayrak için ve bu vatan için hep beraber üzülüyoruz, seviniyoruz veya şehit oluyoruz. Onun için bu ayrımcılığı körükleyen insanların bilin ki bizimle yakından veya uzaktan ilişkisi yoktur. Tam tersine bu ayrımcılık bizi bölmek üzere planlanmış bir batılı oyunudur. Biz asırlardan beridir kardeşiz, kardeş olmaya, kardeş kalmaya ve bir birimizi sevmeye devam edeceğiz.
Sizlerle beraber olmaktan, sizlerle sohbet etmekten çok keyif alıyorum. Ülkemizin bu güzelliklerini hep beraber yaşayacağız. Bu iftar programınıza beni davet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle mateminizi paylaşma fırsatı yakalamış oldum. İnşallah daha nice Muharrem Aylarına ve Ramazan Aylarına kavuşuruz. Bu günleri beraber ve hep birlikte barış ve kardeşlik duygusu içinde yaşarız. Orucumuzu ve yasımızı hep birlikte tutarız. Birlikte üzülür, birlikte seviniriz. İnşallah tüm çeşitliliğimizle hep beraber sokakta, caddede ve sahilde birlikte oluruz. Bu güzel ülkemizde, bu güzel şehrimizde daha güzel oksijen solumak üzere hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.
Vali Şahin’in konuşmasının ardından âşıklar tarafından doğrudan Kerbela faciasını konu alan mersiyeler okundu.
“Muharrem Ayı” iftar yemeğine ayrıca, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Eşi, çok sayıda alevi vatandaş katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum