Biz Bu Dünyayı Değiştirmeye Namzediz

Samsun Eğitim Bir Sen şube yönetimi olarak 07

Biz Bu Dünyayı Değiştirmeye Namzediz
08 Kasım 2017 - 18:36
Samsun Eğitim Bir Sen şube yönetimi olarak 07.11.2017 tarihinde Asarcık ilçemizde eğitim çalışanlarıyla buluştuk. İlçe temsilcimiz Gürkan Özsoy ve yönetim kuruluyla birlikte Okul ziyaretleri yaparak eğitim çalışanlarının görüş ve önerilerini dinledik. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Kaymakamını ziyaret ederek Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen olarak yerelde ve ülke genelinde yaptığımız çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunduk. Görüşmelerin akabinde Asarcık ilçe Temsilciliğimizin düzenlediği işyeri temsilcileri toplantısında kurum temsilcilerimiz ile bir araya geldik. Aynı gün akşamüstü Canik Eğitim Bir Sen temsilciliğimizin organize ettiği işyeri temsilcileri toplantısını yaptık.
Canik Eğitim Bir Sen İşyeri temsilcileri toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya Samsun Eğitim Bir Sen Şube yönetimi, Eğitim Bir Sen Canik Temsilcisi Numan Aydoğan, ilçe yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü, İlkadım Eğitim Bir İlçe temsilcisi, iş yeri temsilcileri ve kadınlar komisyonu katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Bir Sen Canik Temsilcisi Numan Aydoğan, sözlerine ‘Sendikal bilincin ve aidiyetin önem arz ettiği bu günlerde toplantımıza katılarak, bizlere moral ve güç veren işyeri temsilcisi dostlarıma Canik EBS olarak teşekkür ediyoruz‘ diyerek başladı.
Eğitim-Bir-Sen olarak çalışanların hak ve menfaatlerini savunmanın yanı sıra bugüne kadar hep ezilen, horlanan ve baskılara uğrayanların yanında olduklarına özel vurgu yapan Eğitim Bir Sen Canik Temsilcisi Numan Aydoğan, konuşmasını şu sözlerle devam etti:
“Eğitim Bir Sen üyeleri çalışmalarını her zaman büyük bir özveri ve fedakârlıkla sürdürdü. Sendikamız sadece ücret sendikacılığı yapmadı, insan hak ve hürriyetlerinin her zaman savunucusu oldu. Dünyada ezilen ne kadar insan varsa, ne kadar mazlum varsa onlara destek olmaktan hiçbir zaman çekinmedik. Bunu yaparken de ne insanların dinine, ne ırkına ne de milletine baktık’ dedi.
Samsun Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Nejdet Güneysu yaptığı konuşmada ”Biz bu dünyayı değiştirmeye namzediz. Caniği, Samsunu, Türkiye’yi ve hatta dünyayı değiştirmeye varız. Bu mecliste olanların tamamı seçilmiş insanlardır. Siz değerli temsilciler bulunduğunuz yerde Eğitim Bir Sen ‘in temsilcisisiniz. Siz güçlüsünüz. Sizin gücünüz 450 bin üyenin gücüdür. Emek ve alınterinin yanında olacaksınız. Doğruyu bulmak için tartışacağız. Bizim dışımızdaki sendikaların bizleri anlama şansı yok. Biz bir medeniyet sendikasıyız. Bizim bir tek Canik’te, Samsunda yada Türkiye’deki bir mazluma değil dünyadaki tüm mazlumların yanında olma düsturumuz var. Sendika olarak yeni bir arkadaşımızın aramıza katılması demek bizim için bir kalbe daha ulaşmışız demektir. Bir arkadaşımıza daha doğrularımızı ulaştırmanın sevincini yaşarız” dedi.
IHH, EGITIM BIR SEN ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü yetim projesi çalışması kapsamında Behzat Kahveci bir bilgilendirme yaptı.
Gerçekleştirilen iş yeri toplantısı karşılıklı görüş alış verişi  ve eğitimle ilgili çeşitli konuların görüşülmesiyle sona erdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum