Biz Çadır Devleti Değiliz

Trabzon eski Milletvekili Şeref Malkoç son yaşanan terör olaylarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çözüm Süreci’ni sürdürmek mümkün değil” sözlerini değerlendirdi

Biz Çadır Devleti Değiliz
29 Temmuz 2015 - 22:46
Trabzon eski Milletvekili Şeref Malkoç son yaşanan terör olaylarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çözüm Süreci’ni sürdürmek mümkün değil” sözlerini değerlendirdi.

Malkoç, Türkiye’nin dış politikasında yeni bir revizyon yaparak yoluna devam edeceğini belirterek, “PKK’nın şımarıklığı, HDP’nin aymazlığı neticesinde süreç yeniden ele alınacak ve TBMM’de çok fazla değişen bir şey olmayacaktır” dedi. Geçen haftayla birlikte Türkiye’nin yeni bir sürece girdiğini ifade eden Malkoç, “Aslında bu süreç 7 Haziran seçimlerinden sonra başlamıştır. Bu süreçte ortaya konan daha önceki yatırımların gerçekleşmesi, nükleer santral, 3. havalimanı gibi büyük projeler yürüyecektir. Çözüm Süreci yine devam edecektir. Ancak revize edilerek ve gözden geçirilerek yürüyecektir” şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ’NDEN TÜRKİYE VAZGEÇMİŞ DEĞİLDİR

Türkiye’nin dış politikada yeni bir revizyon yaparak yoluna devam edeceğini ifade eden Malkoç, “Buradaki en önemli etken 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan sonuçtur. Şunu unutmamak gerekir ki hem bölge de hem de dünyada güçlü ülkelerden biridir Türkiye. Dolayısıyla değişik olaylar karşısında kendi pozisyonunu değerlendirip yeni stratejiler ve buna bağlı olarak dış politikada ve içeride yeni taktikler izlemesi gayet normaldir. Dolayısıyla Çözüm Süreci’nden Türkiye vazgeçmiş değildir. PKK’nın şımarıklığı HDP’nin aymazlığı yüzde 13’lük oy ve 80 milletvekilinin ne olduğunun anlaşılamamasından kaynaklanan şımarıklıklar neticesinde yeniden süreç ele alınacak. Belki Türkiye zaman kaybedecektir, ancak hedeflerinden vazgeçmiş değildir.” ifadelerinde bulundu.

Yaşanan terör olaylarının Meclis’i ve hükümet kurma çalışmalarını etkileyebilme durumunu değerlendiren Malkoç, “TBMM’de çok fazla değişen bir şey olmayacaktır. Seçimden önceki AK Parti karşıtı cephede CHP, MHP ve HDP vardı. Milliyetçi Hareket Partisi seçimden önce yer aldığı karşı cephenin yabancılar tarafından kullanıldığını görerek bu cepheden ayrılma kararı aldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakanlığını Devlet Bahçeli’nin reddetmesi bunun bir işaretidir. Meclis Başkanlığı seçiminde AK Parti’ye destek olması bunun en belirgin örneğidir” dedi. Bu cepheden koalisyon görüşmelerinde Cumhuriyet Halk Partisi de ayrılacaktır ve Türkiye’nin menfaatine hem CHP hem de MHP AK Parti’ye daha yakın duracaktır diyen Malkoç, “Meclis’e de bu yarın yansıyacaktır. Burada, sırtını PYD veya PKK gibi silahlı terör örgütlerine dayadığını söyleyen HDP yalnız kalacaktır. Bu yalnızlık inşallah akıllarının başlarına gelmesine sebep olur” şeklinde konuştu.

HDP’nin kapatılması konusunun gündemde olduğunun belirten Malkoç, “Ben bu kapatma davalarını çok iyi bilen bir kişiyim. Bu konuda hukuki mücadele vermiş olan biriyim. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ‘Kurum ve partilerin kapatılmasından ziyade partilerde suç işleyen kim varsa onların cezalandırılıp tüzel kişiliklerin devamını temin etmek gerekir. Bu anlamda HDP yöneticileri bu milletin kendilerine sunduğu imkânı yönetmeye kalkmışlardır. Sırtlarını illegal örgütlere dayamaya çalışmışlardır. Dolayısıyla kendilerine sunulan bu imkânı acımasızca tahrip etmişlerdir. Ancak yine HDP’de suç işleyen kim varsa bunlar ayıklanarak HDP’nin siyasi parti olarak hayatını sürdürmesi gerekir” ifadelerinde bulundu.

Biz bu coğrafyada çadır devleti aşiret devleti değiliz diyen Malkoç, “Temelleri Selçuklu tecrübesine, Osmanlı’nın ufkuna dayanan Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz. O açıdan, geçmişte bunun gibi badireleri çok gördük ve atlattık. Bu da geçecektir inşallah. Burada önemli olan insanların farklı yorumlamaları.

Kaynak Kanal mavi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum