BİZ HEP BİRİZ, BİR OLMAK DURUMUNDAYIZ

Atakum Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi ve Cem Evi’nde düzenlenen “Muharrem Ayı” iftar yemeği gerçekleştirildi

BİZ HEP BİRİZ, BİR OLMAK DURUMUNDAYIZ
06 Ekim 2016 - 10:08
7-bos-kalip-haber

Atakum Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi ve Cem Evi’nde düzenlenen “Muharrem Ayı” iftar yemeği gerçekleştirildi.
Hüzün ve acılı günler “Muharrem Ayı” sebebiyle Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi ve Cem Evi’ne ziyarette bulunan Vali İbrahim Şahin, alevi vatandaşlara acı ve yas günlerinde taziyelerini ileterek, iftar yemeğine katıldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen iftar yemeği sonrası Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi ve Cem Evi Başkanı Cem Sultan Ermiş bir konuşma yaparak, Valimiz Sayın İbrahim Şahin’e iftar yemeğine katılımlarından dolayı teşekkür etti ve dernekleri ve kültürleri hakkında bilgi verdi.
1BİZİ BÖLMEK ÜZERE PLANLANMIŞ BİR OYUNDUR
Vali İbrahim Şahin iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmasında, “Bu akşam mateminizi paylaşmak üzere sizlerle beraber olmak istedim ve sizleri ziyarete geldim. Muharrem Ayı'nızı tebrik ediyorum. Biz Alevi kültürünü çok yakından bilen insanlarız. Biz, siz ayrımını ortadan kaldırmamız gerekmektedir. Bunu ancak birlikte yapabiliriz. Bu nifak, bu ayrımcılık yabancılar tarafından içimize sokulmaktadır. Bu ülke için, bu bayrak için ve bu vatan için hep beraber üzülüyoruz, seviniyoruz veya şehit oluyoruz. Onun için bu ayrımcılığı körükleyen insanların bilin ki bizimle yakından veya uzaktan ilişkisi yoktur. Tam tersine bu ayrımcılık bizi bölmek üzere planlanmış bir oyundur. Arkamdaki afişte de görüyorum. Sivas olaylarını unutmadık, unutturmayacağız, yazıyor. İnşallah Sivas olaylarını da kimin yaptırdığını bu devlet bir gün ortaya çıkarır ve bunun bir şekilde Alevi kesime karşı Sunnilerin yaptığı bir olay değil tam tersine Alevilerle Sunileri bir birine düşman haline getirmek isteyen bazı güç odakların bunları yaptığını inşallah göreceğiz" dedi.
32BİZİM ŞEHRİMİZ BİR HUZUR KENTİ BU BİZİ ÇOK MUTLU EDİYOR
Sizlerle beraber olmaktan, sizlerle sohbet etmekten çok keyif alıyorum vurgusu yapan Vali Şahin," Yoğun programım olmasına rağmen davetinize icabet ettim. Bu akşam sizlerle beraber oldum, acınızı paylaştım. Sürekli de inşallah geleceğiz. Ülkemizin bu güzelliklerini hep beraber yaşayacağız. Bu iftar programınıza beni davet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle mateminizi paylaşma fırsatı yakalamış oldum. İnşallah daha nice Muharrem Aylarına ve Ramazan Aylarına kavuşuruz. Bu günleri beraber ve hep birlikte barış ve kardeşlik duygusu içinde yaşarız. Orucumuzu ve yasımızı hep birlikte tutarız. Birlikte üzülür, birlikte seviniriz. Alevi’si, Sunni'si, Kürd'ü, Türk'ü biz hep biriz, bir olmak durumundayız. İçinize bir takım fesatlıklar, bir takım olumsuzluklar sokmak isteyenler çıkacaktır. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz, tek vücut halinde bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim şehrimiz bir huzur kenti bu bizi çok mutlu ediyor, çok sevindiriyor. İnşallah hep beraber, bir olalım, beraber olalım ve güçlü olalım. Yasınızı bir kez daha en içten duygularımla paylaştığımı ifade etmek istiyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.
VALİ ŞAHİN  ONLARINSORUNLARINI DİNLEDİ
Vali İbrahim Şahin konuşmasının ardından alevi vatandaşlarla sohbet ederek, onların sorunlarını dinledi. Atakum Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi ve Cem Evi’nde düzenlenen “Muharrem Ayı” iftar yemeğine ayrıca, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver ve çok sayıda alevi vatandaş katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum