BÖLGE SERGİSİ'NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen TÜBİTAK 47

BÖLGE SERGİSİ'NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
23 Mart 2016 - 06:30
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Sergisi’nin açılış gerçekleştirildi.
Açılış törenine ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Yetik, öğretim görevlileri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

[gallery ids="47012,47013,47014"]
ÖĞRENCİMİZ BAŞARILI VE KAZANÇLIDIR
Açılış töreni öncesi bir konuşma yapan TÜBİTAK Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hasan İÇBUDAK, “Kıymetli Konuklar; TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Sergisi açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Bu yıl Samsun bölgesini oluşturan yedi ilimizden toplam 1325 proje başvurusu yapmıştı. Bu projelerden jüri üyelerimizin değerlendirmesi sonucu bu sergimize yüz tane proje çağrılmıştır. Bu projeler ülkemizin bilimsel düşüncenin gelişmesi açısından çok önemlidir. Bu yüzden hedefimiz proje sayasını ve niteliğini daha da artırmaktır. 1325 proje arasından seçilerek buraya katılan arkadaşları tebrik ediyorum. Bu gün burada düzenlenecek yarışma sonucunda değerli jüri üyelerimiz tarafından finalist olarak belirlenecek 21 adet proje seçilerek Türkiye yarışmasında bölgemizi temsil edecektir. Bu yarışmaya katılan her öğrencimiz başarılı ve kazançlıdır. Bir projeyi başından sonuna kadar yürütmek ve bölge sergisine seçilmek, siz gençler için büyük bir başarıdır. Bu başarınızdan dolayı sizleri gönülden kutluyor, sizlere destek olan danışman öğretmen ve velilerimizi tebrik ediyorum. Sergimize katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Saygılar sunuyorum” dedi.
SAYI ARTTIKÇA REKABETTE ARTIYOR
Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Değerli Arkadaşlar; Böyle bir ortamı görünce büyük bir heyecan duyuyorum. Çünkü özellikle ortaöğretim öğrencilerinin yaptıkları bu çalışmaları gördüğüm de inanılmaz mutlu oluyorum. Öğrenciler, gençler bir şeyler üretiyorlar, bu ülke insanına ve dünya insanına yeni şeyler katmaya çalışıyorlar. Öğrencilerimizin projeleriyle buraya gelmeleri, katılmaları benim açımdan çok önemlidir. Çok titiz bir çalışmayla birlikte jüri üyeleri ve değerli hocalarımız bu projeleri değerlendiriyorlar. Sevindirici olan her sene bu yarışmaya katılımın gederek artmasıdır. Sayı arttıkça rekabette artıyor, seçilmek çok daha zor hale geliyor. Burada amaç özellikle öğrencilerimizi araştırma geliştirmeye, proje yazmaya, proje yürütmeye ve yeniliğe alıştırmaktır. Çünkü ülkelerin geleceği buna bağlıdır. Bu projelerin bir kısmı birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü olarak seçilecektir ama hepsi benim nezdimde birinci olmuşlardır. Ben hepsini kutluyorum. Biz kendi halkımız için varsa fikirlerimiz, düşüncelerimiz ve buluşlarımız onları mutlak suretle onlarla paylaşacağız" diye konuştu.
ÜZÜNTÜLERİMİZİ BELİRTMEK İSTİYORUZ
Daha önceki günlerde Ankara İstiklal Caddemizde istiklalimize göz dikmiş insanların canice yaptıkları bir saldırı vardı. Bu gün de yine terör örgütü PKK tarafından Belçika Bürüksel’ de üç ayrı yerde patlama meydana geldiğini dile getiren Vali Şahin," Burada da insanlar öldürüldü. Biz buradaki patlama için de üzüntülerimizi belirtmek istiyoruz. Bu tarz olayları tasvip etmek mümkün değildir. Biz her şeye inat, teröre inat mutlaka ülkemizin kalkınması için mücadele edeceğiz. Onun için burada bu sergiye katılan gerek öğrencilerimizi, gerek öğretmenlerimizi ve gerekse okul müdürlerimizi ayrı ayrı kutluyorum.  Bu tarz faaliyetler öğrencilerimizin geleceğini şekillendirecektir. Her biri geleceğin bilim insanları olacaktır. Başta ülke insanlığına ve sonra tüm dünya insanlığına belki katkı sağlayacaklardır. Emeği geçen ve katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu faaliyetlerin ülkemizin geleceğinin daha yukarı çıkması için birer tuğla niteliğinde olacağı düşüncemle, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.
PROTOKOL ÜYELERİ STANTLARI GEZDİ
Konuşmaların ardından TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Sergisi’nin açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Açılış töreninin ardından TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Sergisi stantlarını gezen Valim İbrahim Şahin, proje sahibi öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.
Köksal ÖNER
şokhbaer.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum