BU BAŞARI HEPİMİZİN

Çok değerli Samsunlular, sevgili basın emekçileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP)nin seçimlerde almış olduğu %13 oy oranıyla barajı yıkarak kazandığı 80 milletvekili toplumun pek çok kesimlerini s

BU BAŞARI HEPİMİZİN
09 Haziran 2015 - 18:26
Çok değerli Samsunlular, sevgili basın emekçileri,

Halkların Demokratik Partisi (HDP)nin seçimlerde almış olduğu %13 oy oranıyla barajı yıkarak kazandığı 80 milletvekili toplumun pek çok kesimlerini sevindirdi. Demokratik Türkiye yolunda çok büyük bir başarı kazandı. Umudumuzu büyüttü. Mücadelemizi güçlendirdi. Bu başarıda hepimizin emeği var. Destekleyen, oy veren herkesi kutluyor, teşekkür ediyoruz. Yolumuz açık olsun.

Sevgili Samsun’lular,

Eşit olmayan koşullarda seçim çalışmaları yaptık. Seçim bürolarımız, araçlarımız taşlandı. Yakıldı. İnsanlarımız dövüldü. Öldürüldü. Hemen her gün birkaç yerde HDP’ye saldırılar vardı. AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı seçim yaptığımızı unutup sanki savaş yapıyormuş gibi il il dolaştı, yandaş medyası, sokaktaki güçleri ile her gün HDP ye saldırdı.  Bütün bunlara karşı duruş sergileyen HDP’liler direndi, yılmadı, korkmadı. Sonunda başardı Tek adam diktatörlüğüne, her türlü yolsuzluk hırsızlık, yağmaya, adaletsizliklere karşı duruşuyla “Seni başkan yaptırmayacağız” sözünü yerine getirdi. HDP’nin barışçı ve başarılı çalışması sonucunda sadece HDP’lilerin değil tüm halkın gözünde mahkûm oldu. AKP ve Recep Tayyip Erdoğan sandıkta kaybettiğinden çok fazlasını halkın vicdanında kaybetti.

Değerli basın emekçileri,

İlimizde de başarılı bir seçim çalışması yaptık. Yaklaşık 5000 dolayında ev ziyaret ettik Gücümüz yettiğince insanlarımıza ulaşmaya çalıştık. Oylarımızı koruduk. Yurtdışı oyları kattığımızda 12300 den fazla oy aldık. İlkadım ve Atakum’da ilçelerinde oylarımızı büyük ölçüde artırdık. Bunu samsun için yeterli görmüyoruz. Bu demektir ki bizim samsun ve ilçelerinde birlikte yaşamayı, barışı ve kardeşliği, emeği, özgürlüğü,  tarımı ve doğanın korunmasını, adalet ve demokrasiyi yeniden, yeniden anlatmak zorundayız. Yıllardır sürdürülen düşmanlık anlayışının, ırkçı ve şoven yaklaşımların çağdışı, insanlık dışı olduğunu, birlikte yaşamın, geleceğimizin önünde çok ciddi engel olduğunu anlatmak zorundayız. İşsizliğimizi, yoksulluğumuzu anlatırken barış ve kardeşliği mutlaka anlatmalıyız. Kendimize, kentimize ilişkin kararların yerelde alınmasını savunuyoruz. Yerel demokrasiyi anlatmalıyız. Bu duygularla buluşmak istiyoruz.

Sevgili Samsun’lular

HDP’nin barajları aşarak kazandığı bu büyük başarıda sizlerin de katkısı vardır. Emek, barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde buluşmak dileğiyle sizlere, tüm Türkiye’ye tekrar teşekkür ediyoruz.

Elif İçigen-Cevdet Bakın

İl Eş Başkanları

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum