BU FACİAYA DUR DEYİN!

Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı Embiya Sancak, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında Canik ilçesi Atatürk Bulvarı ve Ali Rıza Bey Bulvarı’nın köşesinde bulun

BU FACİAYA DUR DEYİN!
13 Haziran 2015 - 15:02
Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı Embiya Sancak, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında Canik ilçesi Atatürk Bulvarı ve Ali Rıza Bey Bulvarı’nın köşesinde bulunan 2 bin 579 metrekarelik ticaret merkezi olarak tasdikli alanın hükümet konağı yapılmak üzere resmi kurum alanına çevrilmesine karşı çıkarak Samsun Büyükşehir Belediyesine “Bu felakete bir son verin” diye seslendi.

Sancak, Canik Hükümet Konağının tıpkı Atakum ilçesinde olduğu gibi, belediyenin yanında ve meydanı olan geniş bir alanda çözümlenmesi gerektiğini de belirterek, “Canik Sancağına yakışır bir hükümet konağı yapılması için alınan bu karardan çok acil bir şekilde vazgeçilmelidir” diye konuştu.

BELEDİYENİN YANINDA UYGUN ALAN MEVCUT

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisinde hükümet konağı olarak resmi kurum alanı olarak tahsis edilen yerin bir adanın yarısı ve 2 Buçuk dönüm olduğunu hatırlatan Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı Embiya Sancak, “kalan diğer yarısında iş hanları mevcuttur. İş hanlarıyla iç içe bir Kaymakamlık yerinin ne bu güne ne de geleceğe yönelik bir çözümdür. Hâlbuki Atakum Hükümet Konağı 10 dönümlük bir alanda meydanı olan belediyeye yakın yerdedir.

Canik İlçesi Kaymakamlık yerinin de tıpkı Atakum İlçesinde olduğu gibi birinci sınıf bir ilçeye uygun genişlikte planlanmalıdır” diye konuştu.

Embiya Sancak Samsun Büyükşehir Belediyesinin bu yanlıştan dönerek Kaymakamlık yeri olarak, Canik Belediyesinin yanında cami inşaatının da yer aldığı geniş alanın tahsis edilmesi gerektiğini kaydetti.

Sancak, bu yerin aynı zamanda yıllardır açılmayan fakat haritalarda mevcut olan 100. Yıl Bulvarı bağlantı yolunun geçtiği yer olması bakımından büyük avantajı olduğunu da kaydetti.

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum