BU ÖĞRENCİLERİN DURUMU NE OLACAK?

CHP Samsun İl Başkanı Av

BU ÖĞRENCİLERİN DURUMU NE OLACAK?
11 Ağustos 2016 - 12:50
7- Boş kalıp haberCHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Feto soruşturması kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin durumu ile ilgili yaptığı açıklamada;
Bakanlar Kurulu tarafından Olağanüstü Hal ilân edilmesiyle birlikte alınan tedbirlerden biri de, Fetö ile bağlantılı olduğu tespit edilen bir kısım vakıf Üniversitelerinin kapatılması yönündeydi.
667 sayılı ve 23.07.2016 tarihli Kanun Hükmünde Kararname kapsamında alınan bu karar doğrultusunda birçok üniversite gibi, Samsun'daki Canik Başarı Üniversitesi de kapatılmış ve Ondokuzmayıs Üniversitesi'ne bağlanmıştır.
Akabinde, YÖK tarafından kapatılan bu Üniversite'de kayıtlı bulunan öğrencilerin, devlet üniversitelerine kaydırılacağı, şayet devlet üniversitesinde mevcut bölüm yok ise derhal kurulacağı ve öğrencilerin bu şekilde mağduriyet yaşamadan öğrenim hayatlarına devam edecekleri açıklanmıştı.
Ancak YÖK, yeni bir karar alarak önceki kararını ortadan kaldırmıştır. Buna göre kapatılan bu üniversitelerin öğrencileri, sınava katıldığı yıl aldığı puan üzerinden üniversitelere yerleştirilecektir. Bu kararla birlikte, kapatılan üniversitelere devam eden öğrenciler bir nevi cezalandırılmış olmaktadır. YÖK'ün almış olduğu karar, adil bir karar değildir. Samsun'da bu uygulamanın mağduru yaklaşık 3 bin öğrencidir. Bu nedenle bu öğrencilerimizin durumu yeniden gözden geçirilmeli ve bu mağduriyet ortadan kaldırılmalıdır. Üniversite öğrencilerini o dönem itibariyle yasal olarak faaliyete geçen Üniversitelere devam ettiler diye yaftalamak doğru değildir. Herkesin malumudur ki bu üniversitelerin açılışı dahi, AKP’li bürokratlar tarafından yapılmıştır.
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum