BU TABLO DÜNYAYA YAYILSIN

Canik'ten nüfusundan fazla kişiye iftar

BU TABLO DÜNYAYA YAYILSIN
15 Temmuz 2015 - 17:31
Canik'ten nüfusundan fazla kişiye iftar. Canik'te 110 bin kişi iftarda buluştu. 

Ramazan ayı boyunca vatandaşları Adnan Menderes Demokrasi Meydanı ile mahallelerde kurulan İftar ve Gönül Sofraları'nda ağırlayan Canik Belediyesi, 110 bin kişiye iftar vererek, nüfusundan daha fazla kişiyi buluşturdu.

Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında her akşam Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda 3 bin kişiyi İftar Sofrası'nda buluşturan Canik Belediyesi, farklı mahallelerde kurduğu Gönül Sofraları ile binlerce kişiye Ramazan'ın bereketini ve huzurunu yaşattı. Canik Belediyesi, 95 bin nüfusa sahip ilçede Ramazan boyunca meydanın yanısıra Başalan, Gölalan, Kuzey Yıldızı, Gaziosmanpaşa, Yavuzselim Mahalleleri ile Karşıyaka Mahallesi’ndeki Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü’nde kurulan sofralarda, nüfusundan daha fazla sayıda kişi sayısına ulaştı. İftar ve Gönül Sofralarında 110 bin kişi biraraya geldi.

7'DEN 77'YE HERKES BULUŞTU

Canik'te Ramazan ayının maneviyatına uygun olarak birlik ve beraberlik duygularını güçlendiren ve 7'den 77'ye herkesi bir araya getiren Gönül Sofrası'nın sonuncusu Gölalan Mahallesi'nde düzenlendi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanısıra AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcıları, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç ve Meclis Üyelerinin katıldığı Gönül Sofrası'nda birlik ve beraberlik örneği sergilendi. İftar öncesi vatandaşlarla sohbet eden ve mahalle halkına yemek dağıtan Başkan Genç, iftarını da Gölalan sakinleri ile birlikte açtı.

BU TABLO DÜNYAYA YAYILSIN

Canik olarak büyük bir aile olduklarını belirten Başkan Osman Genç, "Bu sofralarda muhabbetimiz, komşuluk ilişkilerimiz artıyor. Tüm mahalle bir araya geliyor. Hem ülkemizin, hem dünyamızın bu tür sevgi sofralarına ihtiyacı var. İstiyoruz ki, bu tablonun güzelliği tüm dünyaya yayılsın, insanlar birlik-beraberlik ve barış içerisinde yaşasın. Bütün insanlığın bu sofradan yayılan mesaja ihtiyacı var. Mazlum coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerimize uygulanan zulümlerin son bulmasını diliyoruz" dedi.

'ÇOCUKLAR İLERİDE HATIRLAYACAK'

Mahalle iftarlarının çocuklar açısından da ayrı bir önem taşıdığını kaydeden Genç, "Canik'te Ramazan her noktada, her mahallede ayrı bir güzellikte yaşandı. Nüfusumuzdan daha fazla insanla buluştuk. 110 bin kişi sofralarımızda buluştu. Çocuklarla beraber, zengin, fakir, yaşlı, genç ayırt etmeden bir aile gibi aynı sofranın etrafında aynı ekmeği, yemeği paylaştık. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu Ramazan'da da bu kutlu ayın ruhuna uygun etkinlikler düzenledik. Çocuklarımızın ileride bu yılları hatırlayacak anıları olacak. Çocuklarımıza Ramazanın bereketini yaşattık" diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum