Bu ülkede Melek Baykal...

TESETTÜRÜ HAZMEDEMEYENLER! Bu ülkede Melek Baykal gibi İnsanlar çok… Hala başörtülü insanları çağ öncesi, kendilerini çağlar sonrası insanlar görüyorlar! Yani başınızı açtınız çağdaş,

Bu ülkede Melek Baykal...
15 Kasım 2015 - 00:35
TESETTÜRÜ HAZMEDEMEYENLER!

Bu ülkede Melek Baykal gibi İnsanlar çok… Hala başörtülü insanları çağ öncesi, kendilerini çağlar sonrası insanlar görüyorlar! Yani başınızı açtınız çağdaş, başınızı kapadınız gerici. İçerisinin hiç önemi yok! Çünkü bu fikre sahip olan insanların sorunu sac yapısı değil kafalarının içyapısı!

Müslüman bir ülkede hala bu faşistçe fikirlerle çoğunluğun güvenini sağlamaya çalışma mantığı hangi mantığa ait? Aynı sözleri Cumhurbaşkanımızın kızı annesi üzerinden yürütmediler mi? Sizin gibi faşist fikre sahip insanların bu ülkede bir avuç insandan az olduğu cevabını kaç kez verdi! İşte sorun burada…

Ben atv’de Cumartesi akşamları kertenkele dizisinde Tülin rolündeki Mehtap Bayri bir ibare kullanıyor, kafasına işaret parmağını götürerek ''almıyor şurası'' işte? Bunların sorunları da bu aslında. Günümüz Türkiye’sinde birçok sorunların aşıldığını ve büyük bir ilerleme kaydettiğimizi, bu gibi küçük fakat bazılarının hala büyütme mücadelesinde olanları hala bu faşist savları savunanları sorunu işte bu! ''almıyor işte orası''. Kendilerini çağdaş zihniyetin önderliği sanıp cahiliye döneminin çok gerisinde! Avrupa’nın bile bu konuları aştığını, senin başörtülü ninenin Avrupa’i görünümlü lakin fikir ve zihniyet bakımından söylediğim gibi cahiliye devrinin çok gerisinde.

%49 değil %65 lik bir oran olsa bile bunlara bir tesir bırakmaz. Çünkü bunların sorunu kendilerinde! Başkalarının haklarına ve özgürlüklerine müdahale edenler kendilerini hep bu toplumda özgürlükçü ve demokrasi düşkünü olarak tanıdırlar! Oysaki bu gibi sorunları aşmış olduğunu düşündüğümüz toplumumuzda toplumu kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı bir ortam yaratma mücadelesinde olanlar var. Birileri hala bu ülkede batılılaşmanın, çağdaşlaşmanın başörtülü bayanlarımızın başörtülerine hakaret ederek ulaşacaklarının mantığını savunuyor! ''Almıyor işte orası''…

Peki, hiç soruyor musunuz başörtülü bayanlarımıza? Sizler batılılaşma, çağdaşlaşma uğruna başörtünüzden ve tesettürünüzden vazgeceblirmisiniz? Hayır, asla, bu inanç meselesi. Lakin işte öyle “Almıyor'' İşte… Bu faşist Kemalist ve bazı Rektörlerin, Dekanların, Öğretim görevlilerinin hatta güvenlik görevlilerinin keyfi uygulamaları sonucu tesettürlü bayanlarımızı, ya yurt dışına ya da evlerine mahkûm ettiğinizi unuttuğumuzu düşünmeyin. İşte şimdi ektiğinizi biçiyorsunuz ve hala ekranlarda sevdiklerini düşündüğü masum başörtülü ablalarımız sinsice Melek Baykal’ın bu planından habersiz! Samimiyet karşısında böyle bir sanatçının başörtülü ablalarımıza bu gibi çirkin bir tabirde bulunması kesinlikle kabullenemez. Hala çıkamıyor bu zihniyet cahili devriden.

1968 lerin bu kafa yapısı artık değişim göstermeli ve bir şeyleri kabullenmeli…  Kişilerin hak ve özgürlüğüne inanış biçimlerine giyim ve kuşamlarına müdahale etmektense kendi alanlarında başarılı olduğunu düşündüğü alana yönelmeli ki yönelemiyor. Çünkü bazılarının ''Almıyor'', bazıları da fitne kazanını karıştırmak istiyor.

Bu konuda bazı olumlu uygulamalar ve yaptırımlardan sonra bu konunun halk arasında çözümleneceğini düşünsek de hala Melek Baykal gibi fikre sahip bazı kişiler yangına körükle gitmekte… Hala bu zihniyetlerdekilerin savundukları bu fikirlerin kendilerini yıpratmaktan başka bir fayda sağlayamayacağını kafaları ''Almıyor''.

Bazılarına iyice hatırlatmalı, Türkiye’nin bu prangadan kurtulduğunu ve bu gibi baskıcı ve faşist fikirlerin artık geçerliliğini yitirdiğini. Artık kendilerine başka bir siyasi oyuncak bulmaları gerektiğini… Bu güçlü kararlı yeni düzende hiç kimsenin dini inanç ve değerleri kimsenin oyuncağı haline gelemez.

Masum insanlarımızın arasına sızıp o çirkin öfkenizi kusmaktan artık vazgeçin ki bu toplumda daha fazla yıpranmayın…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum