BUGÜNLERİ YARATAN 12 EYLÜL'DÜR

CHP Samsun İl Başkanı Av

BUGÜNLERİ YARATAN 12 EYLÜL'DÜR
11 Eylül 2016 - 12:49
7- Boş kalıp haberCHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, 12 Eylül darbesinin 36. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada; 12 Eylül 1980 darbesi üzerinden tam 36 yıl geçti. Sözde Atatürkçü subaylar tarafından gerçekleştirilen darbe, çok kısa zamanda gerici yüzünü gösterdi ve her türlü din istismarcılığı topluma hâkim olmaya başladı. 12 Eylül faşizmi, dinci siyaset anlayışının ve bu yapı içinde Tayyip Erdoğan’ların yetişmesine olanak sağlamıştır.
İhtiyacımız olan daha çok demokrasidir. Demokrasiden ve hukuk devleti ilkelerinden uzaklaştıkça, uygar dünya ailesinin bir ferdi olmaktan uzaklaşıyor, sıradan bir Ortadoğu devleti görünümünü alıyoruz. Oysaki çağdaş Türkiye Cumhuriyet'i, tüm ezilmiş halklara örnek teşkil etmesinin yanında tüm dünya için bir timsaldir.
12 Eylül'lerin ve 15 Temmuz'ların bir daha yaşanmadığı, çağdaş, demokrasiyi özümsemiş bir devlet yapısı içinde özgürce yaşayabilmek dileğiyle tüm halkımızın ve Samsunlu hemşehrilerimizin kurban bayramını kutluyor, esenlikler diliyorum.
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum