Bunu bir başarı...

Referandumun Ardından… 7 Haziran 2015 Genel,1 Kasım 2015 Genel Seçim ve 16 Nisan referandumu derken ülke son iki yılda üç önemli seçim atlattı

Bunu bir başarı...
19 Nisan 2017 - 23:50
Referandumun Ardından…

7 Haziran 2015 Genel,1 Kasım 2015 Genel Seçim ve 16 Nisan referandumu derken ülke son iki yılda üç önemli seçim atlattı.
7 Haziran’da ülke genelindeki oyları %40,8 düşen Ak Parti ilk defa tek başına iktidar olma hakkını da kaybetti…
Daimi kurtarıcısı MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ilk akşamdan kesinlikle iktidar olmak istemiyorum demesi ve TBMM Başkanlığına aday çıkartıp %60’lık paktı yıkan, TBMM Başkanlığını altın tepsi ile vererek ülkenin erken genel seçime gitmesini sağlayan, 7 Haziranda 80 milletvekili ve MHP 1 Kasım genel seçimlerinde 40 milletvekili çıkartmıştır.
Ak Parti iktidarının önünü açmış parti içi muhaliflerin tüzük gereği topladığı imzaların mahkemece çağrı heyeti ataması ve tüzük kurultayını yok sayan polisiye önlemlerle genel kurulu engelleyen ve bu bedelleri şimdi ödeyen Dr. Bahçeli önüne gelen başkanlık teklifine  ‘EVET’ deyip destek isteyen Dr. Bahçeli’nin teklifi tabanda olumsuz karşılanmış.
Başta Başbakan Binali Yıldırım’ın seçim bölgesi İzmir olmak üzere İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Muğla, Aydın, Eskişehir, Adana, Mersin, Diyarbakır gibi büyükşehirlerde ‘HAYIR’ oyları açık farkla önde çıkarken, YSK kararıyla referandumda %51,8 ‘EVET’ çıkması referandum dan 7 gün önce lüks bir otelin görkemli salonunda yemek yiyen 1 saate yakın kürsüden kendisini dinleyen MHP il teşkilatı ‘EVET’ vermemiş.
AKP en büyük kaybı batı ilçelerinden almıştır…
Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçı iktidarın tüm nimetlerini ilçesine ve ailesine aktarmasına rağmen oylarını %41 den %37,8 çekerek, Vakfıkebir’de 1 Kasım da % 67’den %65’e, Tonya’da %57’den %55’e, Çarşıbaşı’nda %67’den %65’e düşerken, Akçaabat’ta  %69 yine %69 olarak tecelli etmiştir…
1 Kasıma göre 16 Nisanda Ortahisar’da 1000 oy artıran Av. Ahmet Metin Genç ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın emrine rağmen hafta sonları bu şehri terk etme alışkanlığından vazgeçmeyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu kendini çek etmelidir.
Doğu ilçelerinde yaşanan oy artışı ile zevahiri kurtaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu kadar koşmasına rağmen 1 Kasım 2015’de aldığı %68,8 oy 16 Nisan referandumunda yine %68,8 olarak tecelli etmiştir.
Bunu bir başarı ve ilk defa oy kullanan gençleri de yok sayamazsınız!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum