Büyük liderlerin arkasından matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.

CHP Gençlik Kolları Samsun İl Başkanı Burak Bulgurcuoğlu 10 Kasım nedeni ile bir mesaj yayınladı Büyük liderlerin arkasından matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir

Büyük liderlerin arkasından matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.
09 Kasım 2014 - 22:26
CHP Gençlik Kolları Samsun İl Başkanı Burak Bulgurcuoğlu 10 Kasım nedeni ile bir mesaj yayınladı

Büyük liderlerin arkasından matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.

Her 10 Kasım, Atatürk'ü anma günü olduğu kadar, sahip olduklarımızın değerini bilerek, Cumhuriyetin erdemlerine sahip çıkma ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusunda kararlılığımızı gösterme günüdür.

Türkiye'nin dünyanın en güçlü, en çağdaş, en büyük devletlerinden biri olması için ihtiyaç duyduğumuz her şeye sahip bir milletiz. Yeter ki cesaretimizi, zekâmızı, çalışkanlığımızı doğru şekilde kullanabilelim. Yeter ki muasır medeniyet hedefiyle Atatürk'ün çizdiği yoldan ilerleyelim.  O'nu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 76. yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev, Atatürk'ü ve en büyük eseri Cumhuriyet'i anlamak, Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır.

Cumhuriyet Halk Partililer dün Mustafa Kemal ile çıktıkları yolda, bugün de Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında kararlılıkla yürüyorlar. 76 yıl önce aramızdan ayrılan Atatürk, bir ülkenin onurunu haysiyetini koruyarak nasıl değiştirileceğini, nasıl dönüştürüleceğini, nasıl çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebileceğini, hem tarih yazarak, hem tarihe not düşerek göstermiş, hem de mazlum milletlere örnek olsun diye bunu tarihe tescil ettirmiş olan bir önderdir.

Atatürk, bir coğrafyaya da tarihe de sığmayan çağının en önemli devlet adamlarından biridir. Eserleri, sadece yaşadığı dönemde değil, aradan 76 geçmesine rağmen günümüzde de öneminden hiçbir şey kaybetmemiş, tam tersine her gün daha fazla değer kazanmıştır.

10 Kasımlar bu yüzden kazanımları sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe taşıma günüdür. Cumhuriyet Halk Partililer dün Mustafa Kemal ile çıktıkları yolda, bugün de Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında kararlılıkla yürüyor ve Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi, saygı ve özlemle anıyorlar.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum