Büyükşehir'den Sulama Tesislerine Restorasyon

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretimde farkındalık oluşturmak ve üretimi desteklemek amacıyla Samsun'un çeşitli ilçelerinde bulunan sulama tesislerinin restorasyon çalışmalarına başladı.

Büyükşehir'den Sulama Tesislerine Restorasyon
28 Ağustos 2024 - 17:32
Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarım sektörünü güçlendirme ve üretim kapasitesini artırma konusundaki kararlılığı ile önemli bir attı. İl Özel İdaresi'nin kapanmasının ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen tarımsal küçük sulama tesislerinin restorasyonlarına yönelik bir proje hayata geçirdi. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKAP) ve Büyükşehir Belediyesi'nin kaynakları kullanılarak hız verilen çalışmalar kapsamında Vezirköprü, Havza, Kavak, Atakum, Tekkeköy ve Çarşamba ilçelerindeki 11 mahallede yer alan küçük sulama tesislerinin restorasyonlarına başlandı.
Büyükşehir üreticilerin yanında
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin envanterinde bulunan ve restorasyonu devam eden sulama tesislerinin bitirilmesiyle yaklaşık bin 200 üretici bu tesislerden faydalanabilecek. Restorasyonlar tamamlandığında yaklaşık 10 bin dekar alanda tarımsal üretimin desteklenmesi sağlanacak. Bu durum üreticilere ekonomik getirisi yüksek tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi fırsatını sunacak. Tarımsal üretim alanında sürdürülebilirliği artırmak ve üreticilere destek olmak amacıyla atılan bu adımlar, bölgenin tarımsal kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.
Sulama tesislerinde yapılan restorasyon çalışmalarıyla bölgenin kalkınması ve tarımsal üretimde hedeflenen noktalara gelinebilmesi adına Samsun Büyükşehir Belediyesi ilgili çalışmaları gerçekleştiriyor. Restorasyon çalışmalarıyla üreticilerin daha rahat bir şekilde sulama faaliyetlerini sürdürebilmesi amaçlanıyor.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum