"ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK" ANLATILDI

Samsun'un Atakum İlçesindeki Yalı Kafe’de düzenlenen 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programının 2'inci bilgilendirme toplantısı düzelendi

"ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK" ANLATILDI
01 Mart 2017 - 15:17
7- Boş kalıp haberSamsun'un Atakum İlçesindeki Yalı Kafe’de düzenlenen 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programının 2'inci bilgilendirme toplantısı düzelendi.
Toplantı öncesinde İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ünal Kaya, Samsun'da işsizliği azaltıp, istihdamı artırmak amacıyla istihdama yönelik teşvik programları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programının 2’ inci  bilgilendirme toplantısına ayrıca, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır ve iş adamları katıldı.
DAHA FAZLA ÜRETMEK ZORUNDAYIZ.
Sunumun ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ yaptığı konuşmasında, "Türkiye’nin meselesi hem istihdam, hem de istihdama paralel olarak üretimdir. Daha fazla üretmek zorundayız. Daha fazla üretmek zorunda olduğumuzu son birkaç yılda yaşadığımız sıkıntılar bir kez daha gösterdi. İnşallah bu toplantı bu yöndeki diyalogları geliştirecektir. Ben de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak katkı vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.
İŞ İMKÂNI SUNMAK TABİ Kİ ÖNEMLİDİR
Sayın Cumhurbaşkanımızın seferberlik olarak da tanımladığı bu önemli toplantıda birlikte olmanın, beraber çözüm aramanın ve çözümü beraber bulmanın da ne kadar önemli olduğunu ifade eden Vali İbrahim Şahin, "Bir insana iş imkânı sunmak tabi ki önemlidir. Bunu tek boyutlu hiçbir zaman düşünmemek  lazım. Ben işadamlarımızla bir araya geldiğimiz ilk toplantımızda ‘kim bir kişi daha fazla istihdam ediyorsa onu gidip kucaklayasım ve alnından öpesim geliyor' demiştim, bu cümlemi burada tekrar yineliyorum. İnsanımız iş sahibi olduğunda ailesine katkı sağlıyor, çevresine zararlı olmuyor. Biz cerrahi el aletleri ile ilgili bir çalışma başlattık. En azından Medikal Aletler Anadolu Lisesi’nin açılışını sağladık. Peşinden yer tespiti yapıldı. İnşallah 2017-2018 eğitim öğretim döneminde oraya öğrenci alacağız. Amacımız en azından bu sektörde eleman yetiştirmek ve ihtiyaç duyulan yerlere dağıtmaktır" diye konuştu.
EKONOMİK BİR DARBE YAPILMAYA ÇALIŞILDI
Türkiye'nin sancılı bir süreç yaşadığını belirten Vali Şahin, "Geçen yıl 15 Temmuz günü iğrenç darbe girişiminden sonra ciddi anlamda sarsıntılar yaşayan ülkemiz, bir diğer taraftan uluslararası çeteler marifetiyle ekonomik bir darbe yapılmaya çalışıldı. Bu durum piyasalarda endişe yarattı. Bu süreçten sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizin kararlı tutumlarıyla bertaraf edildi. Samsun bölgede işsizlik olarak en iyi durumda olan bir ildir. 2013 yılında Türkiye ortalaması %8 iken, Samsun % 6,7 ortalamaya sahipti. Bu bölgede Çorum’la birlikte en iyi işsizlik rakamlarına sahibiz. Bu sevindirici bir durumdur" dedi.
KAMU KURUMLARINI DEVREYE KOYUYORUZ
Samsun’da hizmet sektörünün ağırlıklı olması bizi yoruyor vurgusu yapan Vali Şahin," Önemli olan sanayiye üreticilere bizim bir şekilde katkı sağlamamız. Onun için sizlerin talepleri olduğunda başta ben ve kamu bürokrasisindeki diğer arkadaşlarımız mutlaka emrinizde olacağız ki ülkemizi kalkındıralım. Üretmeden, ürettiğimizi pazara sunmadan, bu pazarın bir ayağı yurt dışı olmadan başarıya ulaşmamız söz konusu olamaz. Biz bir taraftan üniversiteyi, bir taraftan kamu kurumlarını devreye koyuyoruz. Ama özel sektör girişimi olmadan bu işin başarıya ulaşma şansı olamaz. Samsunumuzu daha yukarılara çekmek, gelişmiş ülkelerin seviyesine il olarak üzerimize düşeni yapıp daha üst seviyelere çıkartma adına çok büyük çaba sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.
MESAFE KAT EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Dün Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı toplantısında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duygu Dalgın, 'Altın Buzağı-Can Sütü Projesi' hakkında bir sunum gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Vali Şahin, "Samsun ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na üye illerimiz içinde çok önemli bir projedir. Bu projeyle başarıya ulaşırsak ülkemizin ciddi anlamda mesafe kat edeceğini düşünüyoruz. Türkiye’nin her yıl 550 bin çift tırnaklı hayvan ithal ettiği, fakat 1 milyon buzağının öldüğü bir sektörden bahsediyoruz. Biz bu projemizle bu kaybın önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Bizimle birlikte olmanız dolayısıyla hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum