ÇALIŞMAK, ÇALIŞMAK VE YİNE ÇALIŞMAK!

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında İl Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğin açılışı gerçekleştirildi

ÇALIŞMAK, ÇALIŞMAK VE YİNE ÇALIŞMAK!
01 Haziran 2016 - 23:40
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında İl Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğin açılışı gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği etkinliğine, Vali İbrahim ŞAHİN İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

[gallery ids="51742,51741,51743"]
2 GÜN BOYUNCA SAMSUN HALKIMIZIN BEĞENİSİNE SUNULACAK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Samsun Bilim Şenliğinin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Bugün Samsun kenti eğitim tarihinde bir ilki yaşıyor. 4007 Bilim Şenlikleri dediğimiz TÜBİTAK tarafından desteklenen Samsun Bilim Şenliği'ni ilimizde ilk defa gerçekleştiriyoruz. Şenliğimiz 2 gün boyunca Samsun halkımızın beğenisine sunulacak. 21. Asır, bilgi ve teknoloji asrıdır. Bilginin yeniden anlamlandırıldığı, daha doğrusu bilginin üretildiği bir çağda yaşıyoruz. Dolayısıyla sergilerde göreceğimiz gibi yarının dünyasını gençlerimiz nasıl pazarlayacaklar, bilimi yeniden nasıl üretecekler hep birlikte onlara şahit olacağız. Bu yıl ilimiz genelinde bilim fuarları bağlamında 78 okulumuzda TÜBİTAK bilim fuarları düzenlendi. Bugün 4007 TÜBİTAK tarafından desteklenen bilim şenliğini gerçekleştiriyoruz" dedi.
ÖĞRENCİLER MUTLAKA SURETLE ÇOK ÇALIŞACAKLAR
Vali İbrahim ŞAHİN ise yaptığı konuşmasında, “Değerli Çocuklar; Yapılması gereken en önemli şey çalışmak ve çok çalışmaktır. Onun için biz Ar-Ge desteğini arttıracağız. Özellikle öğretmenlerimizin mutlaka çok iyi bir şekilde öğrencilerimizi yönlendirmeleri gerekiyor. Öğrenciler mutlaka suretle çok çalışacaklar. Artık telefonlarından veya bilgisayarlarından dedikodu kısmı ile meşgul olursak maalesef zaman kaybederiz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da başka ülkelerin ürettiklerine mahkûm kalırız. Elimizin altındaki ürünleri bilim için kullanmalıyız. Yoksa lüzumsuz işlerle meşgul oluruz. Eğitim adına, bilim adına, çalışma adına yapılması gereken ne varsa çalışanlara yüzde 100 tam destek sunmak adına yanınızda olacağız. Öğretmenler, mutlaka meraklı ve hayali güçlü, yüksek olan öğrencilere destek sağlayacak" diye konuştu.
BUNUNLA İLGİLİ YAPILACAK ÜÇ ŞEY VAR
Değerli Arkadaşlar; Her şey çalışırsak olur, çalışmazsak bir yere varamayız. Onun için bu tarz şenlikler bizim için çok önemlidir ve bu tarz şenlikleri destekleyeceğini belirten Vali Şahin, "Bu yavrularımıza ve öğretmenlerimize mutlaka destek olacağız. Eğitim konusunda Samsun Türkiye’de il sıralamasında ilk on sıralarda olması gerekiyor. Bunun için yapılması gereken ne varsa mutlak suretle her birimiz yapmak durumundayız. Bununla ilgili yapılacak üç şey var. “Çalışmak, çalışmak ve yine çalışmak”. Ben bu bilim şenliğinin öğrencilerimize, öğretmenlerimize, Milli Eğitim camiamıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
BELGELERİ VERİLDİ VE AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Konuşmaların ardından İlkadım Belediyesi Halk Dansları Topluluğu yöresel halk oyunlarını oynarken, Emrullah Efendi Ortaokulu öğrencilerinden oluşan bando takımı da bir gösteri sundu. Ardından matrak gösterisi yapılan şenlikte, emeği geçenlere Vali İbrahim ŞAHİN ve diğer protokol üyeleri tarafından teşekkür belgeleri verildikten sonra 01-02 Haziran 2016 tarihleri arasında açık kalacak olan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğinin açılış kurdelesinin kesilişinin ardından meydanda şenliğe katılan stantları gezerek öğrencilerden yaptıkları projeler hakkında bilgi alındı. Daha sonra Vali İbrahim Şahin, şenlikte bulunan etkinlik duvarına "Dünyada 3 şey var, çalışmak, çalışmak yine çalışmak" notunu yazarak imzasını attı.
Köksal ÖNER
Şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum