Çan'dan Anayasa ve Ek Vergi Çıkışı

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, iktidarın Anayasa’nın değiştirilemez maddelerinin değiştirilmesine yönelik bir algı operasyonu başlattığına işaret ederek, “ilk 4 maddeyle sorunu olanlarla uzlaşma masası kurulmaz” dedi.

Çan'dan Anayasa ve Ek Vergi Çıkışı
14 Ekim 2024 - 21:19
CHP’li Çan ayrıca, iktidarın savaş tehdidi bahanesiyle kredi kart limitleri üzerinden para kesme girişimini ‘Deli Dumrul Vergisi’ olarak niteledi.
CHP Samsun Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Murat Çan, ülke ve Meclis’in gündemindeki sıcak gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bugün, Türkiye’nin en yakıcı sorununun ekonomik kriz olduğunu ve iktidarın bu sorunu çözmek yerine perdelemek için çırpındığını ve bir algı operasyonu başlattığını belirten CHP’li Çan, son günlerde alevlenen Anayasa tartışmalarının da bu operasyonun bir parçası olduğunu ifade etti.
Anayasa’nın değiştirilemez maddelerinin değiştirilmesine yönelik kampanyanın HÜDAPAR tarafından başlatıldığını ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un da yaptığı son açıklamalarla bu kampanyaya ortak olduğuna işaret eden CHP’li Çan şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti devletiyle, milletiyle, ülkesiyle bölünmez bir bütündür ve bunu tartışmaya açmak isteyen her kimse Türkiye’ye en büyük kötülüğü yapmaktadır. Biz, Anayasa’nın ilk 4 maddesine, o maddelerin her kelimesine bağlıyız, tartıştırmayız. Anayasanın uygulanmadığı ve daha da ileri gidilerek Anayasa’nın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dâhi edilemez maddelerinin tartışmaya açılmak istendiği bir ortamda kurulacak hiçbir masa, yapılacak hiçbir Anayasa değişikliğine Cumhuriyet Halk Partisi’nin dahli olmayacaktır!”
Tüm bu algı operasyonlarının, varlığını devam ettirebilmek amacıyla iktidar tarafından yürütüldüğünü, vatandaşın gerçek sorunlarının ise sümen altı edilmeye çalışıldığını ifade eden CHP’li Murat Çan, İsrail’in Türkiye’ye savaş açacağı bahanesiyle vatandaşın sırtına ek vergiler yüklenmesini de bu sürecin bir parçası olarak niteledi. Bugün Türkiye’nin en yakıcı sorununun ekonomik kriz ve derin yoksulluk olduğunu vurgulayan Çan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “AKP iktidarı, Meclis’e sunduğu ve savunma sanayi için vatandaştan kredi kartı limiti üzerinden para alınmasını öngören düzenlemeyle ülke savunmasını 750 liraya muhtaç ettiği itiraf etmiştir. Bir yandan verdiği hazine garantileriyle, 5’li çetelere milyarlarca dolarlık ödemeleri yapan, vergi borçlarını sıfırlayan iktidar, diğer taraftan vatandaşımıza kredi kartı başına 750 liralık ek fatura çıkarmanın peşine düşmüş durumda. AKP iktidarının bu icadı, bugünün ‘Deli Dumrul Vergisi’dir.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum