"CanAtak" PROJESİ VEZİRKÖPRÜ YOLLARINDA!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Toplum Gönüllüleri  ve OMÜ inşaat mühendisliği topluluğu ile ortaklaşa yürütülen “CanAtak” projesi yaklaşık 70 gönüllü üniversite öğrencisi  ile çalışmaları

"CanAtak" PROJESİ VEZİRKÖPRÜ YOLLARINDA!
15 Kasım 2015 - 23:12
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Toplum Gönüllüleri  ve OMÜ inşaat mühendisliği topluluğu ile ortaklaşa yürütülen “CanAtak” projesi yaklaşık 70 gönüllü üniversite öğrencisi  ile çalışmalarına devam ediyor.

“CanAtak” projesi kapsamında çalışmalarına Vezirköprü’deki Beşpınar Anaokulunun çatı bakımının da içerisinde bulunduğu fiziki şartlarını yeniledi. Sınıf duvarlarını bizzat kendileri boyayan gençler  oradaki öğrencilere kırtasiye ve kitap desteğinde bulunup çocuklarla etkinlikler  gerçekleştirip çeşitli eğitsel ve eğlenceli  deneyler  yaptılar.

[gallery ids="38382,38383,38384"]

Üniversite öğrencileri okulu yenilemek için esnaftan kaynak arayışına çıkıp tamamen halktan karşıladıkları malzemeler ile kullanılamaz halde olan  anaokulunu kullanılabilir hale getirdiler. Köye ulaşım için İstanbul’da  bulunan Hotel Million Old City’den destek alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Toplum Gönüllüleri  topluluğunda bulunan gönüllüler bu tarz okul yenileme  projelerinin manevi açıdan kendilerinde büyük değer kattığını belirttiler.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Toplum Gönüllüleri topluluğu; Köy okullarının fiziki şartlarının iyi olmadığını ve bunların düzeltilmesi için yapmış olduğumuz proje sayesinde elimizden geldiği kadar köy okullarının iyileştirmesini yapıyoruz. Vatandaşların bu gibi projelere destek vermelerini istiyoruz. Vatandaşlardan gelecek desteklerin çok olması daha çok okulun fiziki yapılarının giderilmesi demek olduğunu ifade ettiler.

Köy halkından da destek alan gençler eğlenerek böyle güzel bir projeyi sonlandırdıkları için çok mutlu olduklarını söylediler.

[gallery ids="38385,38386"]

Şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum