Canik Başarı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri Amasya'da yapılmakta olan şehzadeler köprüsü şantiyesine teknik gezi düzenledi.

Şehzadeler Köprüsünde Ders Üniversiteli Öğrenciler Şehzadeler Köprüsünde Ders Yaptı Canik Başarı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri Amasya'da yapılmakta olan şehzadeler köprüsü ş

Canik Başarı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri Amasya'da yapılmakta olan şehzadeler köprüsü şantiyesine teknik gezi düzenledi.
15 Aralık 2014 - 18:36
Şehzadeler Köprüsünde Ders

Üniversiteli Öğrenciler Şehzadeler Köprüsünde Ders Yaptı

Canik Başarı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri Amasya'da yapılmakta olan şehzadeler köprüsü şantiyesine teknik gezi düzenledi. 

Gezide, Bölümleriyle ilgili bilgileri pekiştirme imkânı bulan öğrenciler, Şehzade Köprüsü şantiyesi alanındaki çalışmaları yerinde incelediler. Canik Başarı Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elamanları Prof. Dr. Ragıp Erdöl, Prof. Dr. Özgür Kişi, Prof. Dr. Fazıl Çelik ve Vahdettin Demir eşliğinde gerçekleştirilen gezide  bölüm öğrencileri, Amasya şehir geçiş çevre yolu inşaatının en önemli bölümü olan köprünün şantiyesinde teknik anlamda bilgilerini pekiştirme imkânı buldular. 45 kişilik bir grup halinde gerçekleştirilen teknik gezide ilk olarak Kara Yolları Genel Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi edinildi. Daha sonra şantiye alanına geçen öğrenciler burada şantiye şefi Bahadır Tekin’den proje hakkında detaylı bilgiler aldı.

Yerinde yapılan inceleme gezilerinin özelliği İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencileri için özel bir öneme sahip olduğunu söyleyen CBÜ Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Kişi, ”Bu tür teknik geziler, öğrencilerin eğitim ve öğretiminde oldukça önemli. Ve mesleki bakımdan bilgi ve görgülerini artırmaktadır. Teknik geziler sayesinde öğrenciler derslerde gördükleri teorik bilgilerin pratik hayatta uygulamasını yerinde görmekte ve konuları daha iyi pekiştirebilmekteler. Şimdiye kadar her dönem birer olmak üzere her yıl en az iki teknik gezi düzenledik. Bundan sonra da öğrencilerimizin eğitim öğretim kalitesi açısından faydalı gördüğümüz bu tür teknik gezilere devam etmeye kararlıyız.’’ diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum