CANİK BAŞARIDAN KAMUOYUNA DUYURU!

24

CANİK BAŞARIDAN KAMUOYUNA DUYURU!
29 Haziran 2016 - 20:27
7- Boş kalıp haber24.04.2010 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 5981 sayılı kuruluş kanunuyla tüzel kişiliğini kazanan CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklere uygun olarak eğitim öğretimine devam etmektedir. Tüm vakıf üniversitelerinde olduğu gibi, üniversitemiz de her yıl düzenli olarak YÖK Denetleme Kurulu tarafından denetlenmektedir. 2015-2016 yılı da dâhil, son 4 yıla ait yapılan denetlemelerde üniversitemizin eğitim, öğretim, idari ve mali yönetimi bakımdan hiçbir eksikliği bulunmadığı görülmüştür.
Dünyadaki üniversitelerde bilimsel ve idari özerklik esastır. Bu çağda, müteşebbislerin fedakârlık ve gayretleri ile kurulan ve yetiştirdiği öğrencileriyle Türk Yükseköğretimine katkıda bulunan Canik Başarı Üniversitesinin siyasi mülahazalara kurban edilmesi ülkemizin refahına ve gelişimine darbe vuracaktır.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunları çerçevesinde eğitim öğretimini sürdüren üniversitemiz ile ilgili son günlerde bazı rahatsız edici teşebbüslere şahit olmaktayız. Diğer bazı vakıf üniversitelerinde olduğu gibi, üniversiteyi kuran vakıf üzerinden, üniversitenin yönetimine müdahale edilmek istendiği anlaşılmaktadır. Bu yolla, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nda öngörülmeyen yöntemlerle üniversite mütevelli heyetinin,  üniversite yönetiminin usulsüz, anayasa ve yasalara aykırı bir şekilde değiştirilmesinin amaçlandığı görülmektedir.
Üniversiteler için Yüksek Öğretim Kurulu’nun denetimi esastır. Vakıf yönetimi üzerinden görev süreleri dolmamış mütevelli heyeti üyelerinin görevlerine son verilmesi ve akabinde rektör ve üniversite yönetiminin değiştirilmesi, akademik özgürlüğe, üniversal bilim anlayışına ve hukuka aykırı teşebbüsler olup kabul edilemez niteliktedir. Bu durum Yüksek Öğretim Kanununun da hiçe sayılmasıdır. Böyle uygulamaların hukuk önünde yok hükmünde olacağı ve tarihe kara bir leke olarak yansıyacağı bilinmelidir.
Ülkemizin geleceğini, demokrasisini, bilimsel düzeyini ve dünyadaki itibarını sarsacak bu tür yaklaşımların kabul edilemez olduğu kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum