Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi için Samsunlulara seslendi:

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gazetelere ilan vererek Samsunlulardan Başbakan Erdoğan için destek istedi

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi için Samsunlulara seslendi:
06 Ağustos 2014 - 21:26
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gazetelere ilan vererek Samsunlulardan Başbakan Erdoğan için destek istedi. Genç, "Sen de yazılan tarihin mürekkebi ol. Tüm dünya demokrasi dersini Samsun’dan alsın. 10 Ağustos'ta tarih yaz. Yeni Türkiye'yi sen kur" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gazetelere verdiği ilanla Samsunlulara çağrıda bulunarak Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Başkan Genç, "Ayağa Kalk Samsun" başlıklı ilanda Samsunlulara seslenerek 10 Ağustos'ta tarih yazmalarını ve Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığında Yeni Türkiye'yi kurmalarını istedi. Başkan Genç, "Milli irade hırsızlarına, manşetle hükümet kurup hükümet devirme heveslilerine, sen de dur de. Öyle bir cevap ver ki, tüm dünya demokrasi dersini Samsun’dan alsın. Son sözü sen söyle. Sen, bu ülkede olduğun sürece bu ülkeye Allah’ın izniyle bir şey olmaz. Bu büyük oyunu Sen bozacaksın" dedi.

'SAMSUN, KUTLU BAŞLANGIÇLARIN ŞEHRİ'

Samsunlulara çağrısına "Milli Güç, Hedef 2023" sözüyle başlayan Başkan Genç, "Samsun kutlu başlangıçların şehridir. Kurtuluşun şehridir. İstiklal mücadelesinin başladığı bu şehir yeni bir atılımın da öncülüğünü yapacaktır. Son dönemlerde Millet olarak, Devlet olarak ve İslam alemi olarak zorlu süreçlerden geçiyoruz. Bu zorlu sürece 10 Ağustos’ta gerçekleşecek tarihi bir seçim daha eklenecek, millet olarak ilk kez doğrudan kendi irademizle Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bu seçim çalkantılı bir sürecin sona ermesinde, zorlu yolun aydınlığa ulaşmasında simgesel bir dönüm noktası olarak tarihe geçecektir" ifadelerini kullandı.

'CUMHURUN REİSİNİ SEN BELİRLEYECEKSİN'

Milletin oylarıyla seçilecek ilk Cumhurbaşkanının, bu milletin yüzde 100 kendi iradesini yansıtacağını ve milletin hâkimiyetini hayata geçireceğini vurgulayan Genç, "Milletin oylarıyla seçilecek Cumhurbaşkanımız; istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin demokratikleşme, sivilleşme ve özgürleşme yolculuğunu da bir üst kademeye taşıyacaktır. 10 Ağustos’ta bir yanda milletin adayı, diğer yanda vesayetin, statükonun adayı var. Milletin Adamı bu yola milleti için çıktı. Bu zorbalık, bu tehditler karşısında boynunu eğmedi, sineye çekmedi. Biz de onun başını eğdirmeyeceğiz. Artık Cumhurbaşkanını vekiller seçmeyecek, asıl olan sizler seçeceksiniz. Cumhurun reisini, başkomutanını 10 Ağustos’ta sen belirleyeceksin" dedi.

'TÜRKİYE'NİN YILDIZINI PARLAT'

İlanda Türkiye'nin 12 yılda eğitim, sağlık, ulaşım, ekonomi ve demokrasi alanlarında katettiği mesafeye ve Filistin'de, Mısır'da, Myanbar'da, Irak'ta yaşanan Türk ve Müslümanlara yönelik saldırılara da değinen Genç, "Artık, hak ve özgürlüklerin esas alındığı, özgürlükçü bir Türkiye var. El ele vereceğiz ve Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyacağız. Bütün bu hayırlı hizmetlerin ve kalkınma yolunda atılan büyük adımların artarak devam edebilmesi için sen de adım at. Devletin sahibi millettir. İnsan varsa devlet vardır. 10 Ağustos’ta devlet ve millet kucaklaşacak. Sahibi olduğun yıldızı teslim et. Türkiye’nin yıldızını çok daha farklı parlat. 2023 Türkiye’si başka bir Türkiye olacak. Hedef 2023, Türkiye süper güç" açıklamasını yaptı.

'SAMSUN'DAN DEMOKRASİ DERSİ VERİN'

Başkan Genç, ilanda şunları belirtti: "Samsun’dan, Iraklı, Suriyeli, Mısırlı, Myanmarlı, Filistinli kardeşlerimize 'biz buradayız' diyelim. Buradan Gazze’nin çocuklarına selam gönderelim. Dik duruşumuz zalimlerin yüreğine korku salsın. Çünkü Sen dimdik durduğun sürece adaletin sancağı düşmez. 12 yıllık mücadelenin, yeni Türkiye hedeflerinin sahibi, güçlü Türkiye’nin mimarı Cumhurbaşkanı olacak. Sen de yazılan tarihin mürekkebi ol. Milli irade hırsızlarına, manşetle hükümet kurup hükümet devirme heveslilerine, sen de dur de. Öyle bir cevap ver ki, tüm dünya demokrasi dersini Samsun'dan alsın. Son sözü sen söyle. Sen, bu ülkede olduğun sürece bu ülkeye Allah'ın izniyle bir şey olmaz. Bu büyük oyunu Sen bozacaksın. Haydi Samsun! 10 Ağustos’ta tarih yaz. Yeni Türkiye’yi sen kur. Çünkü söz milletindir."

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum