Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 12 Eylül demokrasi adına tarihe "yüz karası" olarak geçmiştir.

Cumhur Başkan, 12 Eylül mahkûm Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "12 Eylül demokrasi adına tarihe 'yüz karası' olarak geçmiştir

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 12 Eylül demokrasi adına tarihe "yüz karası" olarak geçmiştir.
12 Eylül 2014 - 13:00
Cumhur Başkan, 12 Eylül mahkûm

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "12 Eylül demokrasi adına tarihe 'yüz karası' olarak geçmiştir. Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan 'askeri vesayeti' dik duruşuyla ortadan kaldırdı. Artık, 'Cumhur Başkan, 12 Eylül mahkûm oldu" dedi.

Kenan Evren tarafından 1980 yılında yapılan 12 Eylül asgari darbesinin 34. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "12 Eylül meşru bir iktidarın başbakanının ve Türk siyasetinin idam edildiği günün adıdır. 12 Eylül demokrasi adına tarihe yüz karası olarak geçmiştir. Çok şükür AK Parti hükümetleri ve bugün Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan askeri vesayeti dik duruşuyla ortadan kaldırdı. Şimdi de 'paralel yapı' denen başka bir 'vesayetçi' zihniyetle mücadele ediliyor. Artık, Cumhur Başkan, 12 Eylül mahkum oldu. Hele Cumhuru temsil eden 'Recep Tayyip Erdoğan' olduktan sonra Türkiye'nin önünde kimse duramaz" dedi.

DARBE DÖNEMİ SONA ERDİ

Başkan Genç, mesajında şunları söyledi, "12 Eylül 1980 tarihi; asker, sermaye, basın ve bazı siyasetçilerin iş birliği ile demokrasi ve insan haklarının ayaklar altına alındığı, tanklar tarafından ezildiği, hazinenin yağmalandığı, 650 bin kişinin sorgudan geçirildiği, onlarca gencin idam edildiği, darbeci düşünceye karşı olan aydınların sürgün edildiği, milletin oyuyla iktidara gelmiş meşru bir iktidarın başbakanının ve Türk siyasetinin idam edildiği günün adıdır. Hala o günleri özlemle isteyenler var, ancak artık Türkiye'de darbe dönemi sona ermiştir. Bunu da Cumhurun temsilcisi Recep Tayyip Erdoğan başarmıştır. Türkiye'miz artık çok daha özgür, çok daha demokratik. Allah bir daha ülkemize ve milletimize o günleri yaşatmasın."

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum