Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "İnsana uzatılacak her elin yanındayız ve destekçiyiz.

Her insanımız değerlidir Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "İnsana uzatılacak her elin yanındayız ve destekçiyiz

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "İnsana uzatılacak her elin yanındayız ve destekçiyiz.
13 Ekim 2014 - 21:02
Her insanımız değerlidir

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "İnsana uzatılacak her elin yanındayız ve destekçiyiz. Çünkü bizim için her bir insanımız çok değerlidir" dedi.

Elveren İnsanlar Derneği (ELVİN-DER) Başkanı Yeşim Gürsoy ve yönetim kurulu üyeleri, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret esnasında Başkan Yeşim Gürsoy, dernek hakkında bilgiler verirken, Başkan Osman Genç, bir insana el uzatmanın dinimizde de çok büyük önemi olduğunu belirterek, ELVİN-DER'in çok anlamlı bir kuruluş amacına sahip olduğunu söyledi. Genç, "İnsana uzatılacak her elin yanındayız ve destekçiyiz. Çünkü bizim için her bir insanımız çok değerlidir" dedi.

MUTLU AİLE, MUTLU ŞEHİR

Canik Belediyesi olarak insana yatırım yaptıklarını belirten Başkan Genç, "Ürettiğimiz yaşam alanları, konutlar, kültür, spor, turizm merkezleri insan içindir. Bir şehri elbette çok lüks bir hale getirebilirsiniz, ancak o şehrin içindeki insanları mutlu edemiyorsanız bunların hiçbirinin önemi yoktur. Biz Canik'te 'Mutlu Aile, Mutlu Şehir' anlayışıyla hizmet ediyoruz. Kurduğumuz Aile Okulları ile sağlıklı ve şiddetten uzak aileler oluşturuyoruz. Dezavantajlı gruplar olarak görülen engellilerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız için ilçemizde önemli yatırımlarda bulunuyoruz" diye konuştu.

AMAÇ, İNSANLARA IŞIK TUTMAK

ELVİN-DER'in çalışmalarıyla toplumun her kesimine hitap etiğini söyleyen Yeşim Gürsoy da, "Bizim asıl amaçlarımızdan birisi gönüllülük esasıyla toplumun yanında olmak ve zorlu yollarda insanlarımıza ışık tutmak, derneğimizin de adını verdiğimiz el vermek, bilgimizi paylaşmak, bir günle, bir saatle belki hayatlarda çok bir şey değiştirmesek de onlarla birlikte olduğumuzu bilmelerini istememizdir. ELVİN-DER, tüzüğünde belirtilen, ihtiyaç duyulan her noktada kadın, yaşlı, çocuk, engelli ve dezavantajlı bireylere yardımcı olmak için çalışacak, sorunların çözümünde el verecektir" şeklinde konuştu.

SOKAKTAN HABER VAR PROJESİ

Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırladıkları 'Sokaktan Haber Var' projesinden de bahseden Gürsoy, sokakta yaşayan veya sokakta çalışan, suça sürüklenen çocuklara, fotoğraf çekme ve haber yazma eğitimlerinin verileceğini, ayrıca konferans, panel ve çalıştaylarla suça sürüklenen çocukların ailelerinin eğitileceğini söyledi. Ziyaret sonunda Gürsoy, Başkan Osman Genç'e tabak hediye etti.

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum