CANİK'E 52 MİLYON LİRALIK YATIRIM!

Vali İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Zıya Yılmaz, Canik ilçesi muhtarlarının şikâyet, talep ve önerilerini dinlemek üzere Canik ilçesi İnönü ilkokulu toplantı salonunda düzen

CANİK'E 52 MİLYON LİRALIK YATIRIM!
21 Mart 2017 - 17:15
1Vali İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Zıya Yılmaz, Canik ilçesi muhtarlarının şikâyet, talep ve önerilerini dinlemek üzere Canik ilçesi İnönü ilkokulu toplantı salonunda düzenlenen ‘Muhtarlar Buluşmasına’ katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından namlusunu halka çevirenlere selam durmayan aziz milletimizin Çanakkale’ye eş kahramanlık destanını anlatan '15 Temmuz Tarihi Değiştiren Direniş' belgeseli gösterildi.  Geniş katılımın olduğu toplantıya Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik kaymakamı İlhan Turgut, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, İl Müftüsü Veysel Çakı, Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldılar.
7- Boş kalıp haber52 MİLYON 362 BİN LİRA GİBİ OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR HİZMET YAPMIŞIZ
Canik İnönü İlköğretim Okulu Şehit Halis Özdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda muhtarlara seslenen ve Canik’te yapılan hizmetlerle ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Zıya Yılmaz, “2014 Mart seçimlerinden sonra Canik İlçesi’nin bizim sınırlarımıza dahil olmayan mahalleleri de bizim sınırlarımıza dahil oldu. İl özel idaresinin yapmakta olduğu bazı hizmetlerde Büyükşehir Belediyesi’nin alanlarına girdi. Arkadaşlarımızda gece gündüz bu hizmetleri yetiştirmek için hizmetler ürettiler. Geçtiğimiz bu 3 yıl içerisinde 22 milyon 312 bin lira Büyükşehir Belediyemiz para harcamış. SASKİ daha da fazla para harcamış. Çok sayıda yağmur suyu ve kanalizasyon işleri yapıldı. 30 Milyon lira da SASKİ harcama yapmış. 52 milyon 362 bin lira gibi oldukça önemli bir hizmet yapmışız. 2017 yılı içerisinde de aynı hizmet kervanını devam ettireceğiz. Muhtarlarımız taleplerini mutlaka bize iletsin. Sorunlarınızı da mutlaka yazılı olarak dilekçe olarak bildirin. Söz uçar yazı kalır” dedi.
1SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ TOPLU AÇILIŞA KATILMAK ÜZERE İLİMİZE GELİYOR

İki üç ilçemiz haricinde muhtarlarla yaptığımız toplantıların sonuna yaklaştıklarını Canik ilçesindeki Muhtarlara hatırlatan Vali İbrahim Şahin, "Bu toplantıların bitmesi bizlerin daha sizlerle hiç toplantı yapmayacak anlamına gelmesin. Bu toplantıları yapmamızın birkaç tane faydası var. Öncelikle sizlerle bir araya geliyoruz, tanımadığımız muhtarları tanıyoruz, görmediğimiz muhtarları görüyoruz. Onun için bu toplantılar bir fırsat oluyor. Bu toplantılarda sizlerin dertlerinizi, sorunlarınızı varsa eleştirilerinizi dinliyoruz. Sorunların çözümü, problemlerin ve ihtiyaçların giderilmesi bu toplantılar sayesinde çok daha hızlı olacak. Değerli Muhtarlar; Gelecek hafta bu gün Sayın Cumhurbaşkanımız ilimize teşrif edecekler. Ben özellikle bütün muhtarlarımızdan dünya görüşleri kendilerine ait olmak üzere Cumhurbaşkanımızın gelişini kendi mahallelerinde çok daha görkemli, kalabalık bir şekilde kutlamalarını ve karşılamalarını istiyorum. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız Samsun Valisi olarak benim misafirim olarak Samsun’a geliyor. Siyasi bir kimlikle gelmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız toplu açılışa katılmak üzere ilimize geliyor. Büyükşehir yasasıyla Samsun’da köyümüz kalmadı. Köylerimiz artık mahalle oldu. Hepinizin sorunları ve problemleri var. Bunların hepsine çare bulunacak. Hizmetlerle ilgili bir yoğunlaşma yapılmaya başlandı. Yol konusu biliyorum hepinizin problemi. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana yol problemi bir türlü çözülmemiş. Son zamanlarda bu sorunlara çözüm üretmek adına bir araya geliyoruz" diye konuştu.
2YAZ GELİYOR, KÖYLERİMİZİ, MAHALLERİMİZİ VE SİZLERİ ZİYARET EDECEĞİZ
İnşallah önümüzdeki iki üç yıl içerisinde gelecek 30-40 yıllık yol ihtiyacını gidereceklerini vurgulayan Vali Şahin, "Yol problemini Samsun’un gündeminden çıkaracağız. Bizim köy hayatımızı, doğal hayatımızı canlı tutmamız gerekiyor. Bunda da muhtarlarımıza büyük iş düşüyor. Türkiye 15 Temmuz gibi çok travmatik bir süreç yaşadı. Bu gün televizyonda izledim. 15 Temmuz gecesi Genelkurmay karargahında maalesef bu fetöcü asker kılıklı ahlaksızlar, teröristlerin oradaki komutanları nasıl derdest ettiklerini gördük. İnsanın kanı donuyor. İnsan nasıl beraber çalıştığı komutanına, arkadaşına bunu reva görür. İletişim şimdi ciddi anlamda gelişti. Süper güç diye tabir ettiğimiz ülkelerin bizim ülkemizin üzerinde ne tür oyunlar oynadığı yavaş, yavaş gün yüzüne çıkıyor. Özellikle son günlerde Almanya ve Hollanda da olanları hepiniz gördünüz. Onun için ne yapıp edip çok güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmanın yolu da, yöntemi de birlik beraberlik içerisinde özellikle ülkemizin daha yükseklere, daha yücelere, daha gelişmiş, refah düzeyi büyümüş olan noktalara taşınmasıyla ilgili çaba sarf edersek olur. Vatandaşlarımızın içerisinde olmak, sizlerle beraber olmak inanılmaz güzel bir şey. İnşallah havalar açıyor, yaz geliyor, köylerimizi, mahallerimizi ve sizleri ziyaret edeceğiz. Bu şehrimizi kalkındırmak ve güzel bir noktaya taşımak adına hep birlikte var gücümüzle çalışacağız. Birlikte çalışacağız, birlikte hareket edeceğiz. Önce ilçemizi, sonra Samsunumuzu, daha sonra ülkemizi başkalarına muhtaç olmaktan kurtarıp daha iyiye, daha müreffeh ve daha zengin bir ülkeye doğru götüreceğiz. Bunu sağlarsak başarılı olacağız. Bunu sağlarsak zengin olacağız. Bunu sağlarsak güçlü olacağız. Bu toplantının ilçemize, ilimize hayırlar getirmesini diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum d edi.
Konuşmaların ardından mahalle muhtarları sırayla söz alarak, mahallelerinde yapılan çalışmalar ve sorunlarla ilgili olarak görüşlerini, önerilerini ve taleplerini Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a aktardı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum