CANİK'TE AĞAÇ KESME KURSU...

Canik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu, ”Canik Halk Eğitim Merkezi Müdürümüzün yanı sıra TEİAŞ Bölge Müdürlüğü, işbirliği ile açılan kurs katılımcılar tarafından büyük bir ilgi gördü” dedi

CANİK'TE AĞAÇ KESME KURSU...
28 Ocak 2017 - 07:43
7- Boş kalıp haberCanik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu, ”Canik Halk Eğitim Merkezi Müdürümüzün yanı sıra TEİAŞ Bölge Müdürlüğü, işbirliği ile açılan kurs katılımcılar tarafından büyük bir ilgi gördü” dedi.
İş sağlığı ve güvenliği ile çevreyle ilgili önlemlerini alan, işaretlenmiş ağaçları uygun yöntem ve tekniklerle kesen ve bunun için uygun malzemeyi seçen, kestikten sonra yuvarlak gövde odununu elde ederek ve standartlara uygun olarak kesip boylayarak endüstriyel ürüne ve yakacak oduna dönüştüren elemanlar yetiştirmek amacıyla Canik Halk Eğitim Merkezi ve TEİAŞ Bölge Müdürlüğü işbirliği ile açılan kursa Türkiye’nin birçok bölgesinden katılımlı ağaç kesme ve boylama kursu düzenlenmektedir.
1İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİ KAPSAMAKTADIR
Canik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu, ”Kurslar Türkiye Elektrik İletim A.Ş Genel Müdürlüğüne bağlı Ülkemizin değişik bölgelerinden elektrik iletim hatlarında çalışan ve enerji gerilim hatlarına denk gelen ağaçların kesimlerini yapanların, ağaçları uygun şekillerde kesilmesi ve boylanması ve iş güvenliği eğitimlerini kapsamaktadır. Kursları orman mühendisi İdris Tibet ve İş Güvenliği Uzmanı Ümit Aydıner Güngör tarafından teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir” diye ifade etti.
GÖZ ARDI EDİLMEMESİNİ İSTİYORUZ
Yapılan bu eğitimle yaşamımızın önemli bir parçasını oluşturduğunu vurgulayan Güleroğlu ,” Ormanlar ve doğayı iyi bilmemiz gerekiyor. Ayrıca ormancılık endüstrisin de ağaç kesimi ve sonrasında yapılan boylama işleminin daha da standartlara uygun yapılmasını ülkemiz ekonomisine katacağı değerinde göz ardı edilmemesini istiyoruz. İş güvenliğinin önemli olduğunu bu kursla daha iyi kavranacağına inanıyorum” diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum