CANİK'TE 'ASLA YALNIZ DEĞİLSİNİZ'

Samsun Maarif Hareketi kapsamında Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Asla Yalnız Değilsiniz” projesinin finali, Fatih İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde iftar programı ile yapıldı

CANİK'TE 'ASLA YALNIZ DEĞİLSİNİZ'
24 Haziran 2017 - 14:22
Samsun Maarif Hareketi kapsamında Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Asla Yalnız Değilsiniz” projesinin finali, Fatih İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde iftar programı ile yapıldı.
Düzenlenen iftar programında, “Asla Yalnız Değilsiniz” projesi kapsamında kendilerine yardım eli uzatılan yetim, öksüz ve engelli öğrenciler ile ailelerinin de yanı sıra Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Nejdet Güneysu ve il yönetimi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bakiye Usta ve Mustafa Kaplan,  okul müdürleri, proje paydaşı olan sivil toplum örgütleri ile yaklaşık 5 yüz kişi yer aldı.
51 BİN ÖĞRENCİYE MADDİ VE MANEVİ YÖNDEN DESTEK OLDUK
Yoğun bire katılımın gerçekleştiği anlamlı iftar programında konuşan Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, “ Asla Yalnız Değilsiniz’ projesi ile dezavantajlı durumda olan öğrencilere ve ailelerine asla yalnız olmadıklarını onlara yürekten hissettirmek amacıyla yola çıktık. İlçemizde anne-babasını kaybetmiş, anne-babası ayrılmış, göçmen olarak ülkemize çeşitli ülkelerden gelen, kendisi engelli ya da ailesinde engeli olan bin 51 öğrenciye maddi ve manevi yönden destek olduk. Her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirdik. ‘İyilik yap, iyilik bul’  felsefesiyle hareket ettik. Yüce dinimiz İslam da iyiliği, güzelliği, paylaşmayı ve dayanışmayı öğütlemiştir. Bu noktada bizler, kardeşlik ve dayanışma hukukumuzu BİZLERDEN DESTEĞİNİNİ ESİRGEMEYENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Projemiz doğrultusunda tespit ettikleri öğrencilere manevi destek başta olmak üzere, maddi her türlü imkanlarını kullanmaya çalıştıklarını dile getiren Uzunlar, “Bu noktada projemize canı gönülden destek veren tüm öğretmen, öğrenci ve velilerine, paydaşlarımız olan bu proje dâhilinde yanımızda olan, tüm imkanlarını seferber eden Kaymakamımız Sayın İlhan Turgut Başkanlığında Canik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, Kızılay Derneği Canik Şube Başkanlığına, İHH Samsun Şube Temsilciliğine, Canik Fakirler Derneğine, Kardeşeli Derneğine, Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübüne teşekkürlerimi borç bilirim.” diyerek konuşmasını tamamladı. Yenilen iftar yemeğinin ardından programa katılan veliler ve öğrenciler, memnuniyetlerini ifade ettiler.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum