Canik'te engellileri unutmadı!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Engelsiz Kafe'de engelli vatandaşlarla kahvaltıda buluştu

Canik'te engellileri unutmadı!
03 Aralık 2015 - 18:42
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Engelsiz Kafe'de engelli vatandaşlarla kahvaltıda buluştu. Genç, "Biz bir gün değil, her zaman engellilerimizin yanındayız" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle verilen kahvaltıda engelli vatandaşlarla biraraya geldi. Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde yapılan Engelsiz Kafe ve Park'ta verilen kahvaltıya Başkan Genç'in yanısıra, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Abanoz, İlçe Müftüsü Mukadder Arif Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Alper Levent Dere, Başkan Yardımcıları Alican Usta ve İrfan Göz ile Ekspres Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mustafa Tuncel, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

[gallery ids="39680,39681,39682"]

'BİR GÜN DEĞİL, HER ZAMAN YANLARINDAYIZ'

Kahvaltıda engelli vatandaşlarla sohbet eden ve onları dinleyen Başkan Genç, engelli vatandaşların Dünya Engelliler Günü'nü de kutladı. Engellileri bir gün değil her zaman hatırladıklarını belirten Genç, "Biz engelli vatandaşlarımızla sık sık biraraya geliyoruz. Tüm engelli derneklerimize ve vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Bireysel anlamda özellikle engelli sporcularımızı destekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde engelli yavrumuz Ali Topaloğlu'nun Güney Afrika'da iki dalda Dünya Şampiyonu olması bizi onurlandırmasının yanında, imkân verildiğinde engelli insanlarımızın neleri başarabileceğinin de bir göstergesidir. Onun için her zaman engelli vatandaşlarımıza destek oluyoruz, imkân sunuyoruz" dedi.

'ZİHİNLERDEKİ ENGELLERİ KALDIRMALIYIZ'

Belediye olarak engellilere yönelik birçok çalışmaya imza attıklarına vurgu yapan Genç, "Engelsiz Kafe ve Park yaptık, belediyemizde Engelli Koordinasyon Birimi kurduk. Tüm binalarımız engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun şekilde dizayn edildi. İnsanlar değil, şehirler engellidir. Şehirler, binalar, sokaklar, engelli olabilir. Ama en kötüsü zihinlerin engelli olmasıdır. Biz yöneticilere düşen görev şehirdeki ve zihinlerdeki engelleri ortadan kaldırmaktır. Ama asıl dönüşüm zihindeki engelleri kaldırmak olmalıdır. Bunu ise ancak birlik ve beraberlik içerisinde başarabiliriz. Biz halkımızla aramızdaki engelleri kaldırdık. 12 yıldır makam kapımız yok. Bu da bir engelleri kaldırma örneğidir" diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum