Canik'te mülteciler Türkçe öğreniyor

İlçede eğitime yaptığı yatırımlarla ve desteklerle dikkat çeken, son 11 yılda doğrudan ve dolaylı olarak eğitime 35 milyon liralık yatırım yapan Canik Belediyesi, şimdi de örnek bir çalışma ba

Canik'te mülteciler Türkçe öğreniyor
24 Temmuz 2015 - 16:59
İlçede eğitime yaptığı yatırımlarla ve desteklerle dikkat çeken, son 11 yılda doğrudan ve dolaylı olarak eğitime 35 milyon liralık yatırım yapan Canik Belediyesi, şimdi de örnek bir çalışma başlattı. Belediye, kolay iletişim kurmaları ve toplumsal uyum sağlamaları amacıyla mülteci çocuklara Türkçe kursu veriyor.

Canik Belediyesi, ülkelerinde yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle ülkemize sığınan ve Samsun'da yaşayan Suriye, Irak ve Afganistanlı mültecilerin çocuklarına yönelik eğitim çalışması başlattı. Çalışma kapsamında ilk etapta 40 mülteci çocuk, çevreleriyle kolay iletişim kurmaları ve toplumsal uyum sağlamaları amacıyla Türkçe eğitimi alıyor. Çocukların Türkçe dil eğitimi almalarından aileleri de oldukça memnun.

MÜLTECİ ÇOCUKLARI DERSTE ZİYARET ETTİ

Belediye Başkan Osman Genç, Başkan Yardımcıları Alican Usta, İrfan Göz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün ile birlikte Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde Türkçe eğitimi gören çocukları sınıflarında ziyaret etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Genç, onların ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendi. Çocukların ilgisiyle karşılaşan Başkan Osman Genç, hatıra fotoğrafı da çekindiği mülteci çocuklara insanlığın simgesi Mavi Marmara Gemisi'nin maketini de hediye etti.

ÖRNEK OLACAK ÇALIŞMA

Savaşın başından bu yana mazlum ve mağdur edilen mülteciler yanında olduklarını belirten Başkan Osman Genç, "Bu iç savaşın en büyük mağdurları, mazlumları bebekler, çocuklar, kadınlar ve yaşlılardır. Suriye, Irak, Afganistan’daki karışıklıklar nedeniyle buradaki çocuklar eğitim-öğretimden mahrum olmaktadır. Biz medeniyetimize yakışır şekilde onlara kol kanat açmalıyız. Tabi ki temennimiz mülteci kardeşlerimizin, ülkelerindeki iç karışıklıkların bir an önce bitmesi ve ülkelerine huzur içerisinde dönmeleridir. Ancak bu geçiş sürecinde biz de bu çocuklarımıza yönelik örnek olması amacıyla dil eğitimi düzenledik" dedi.

ENSAR-MUHACİR İLİŞKİSİ

Ensar-muhacir anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Başkan Genç, "Açtığımız dil kursunun amacı mülteci öğrencilerin savaştan dolayı yaşadıkları endişe, korku ve fobilerini yenmek, savaş psikolojilerini üzerlerinden atmak, ayrıca yaşadıkları ve yerleşik hayat sürdükleri yerlerde barışık, sağduyulu bir hayat sürdürmelerini sağlamaktır. Çünkü bu çocukların eğitimini geleceğimiz ve toplum huzuru adına çok önemsiyoruz. Tüm çabamız insanlık adına bir hizmet yürütmektir. Bunun da en önemli ayağını eğitim oluşturmaktadır" diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum