Canik'ten Camilere Büyük Yatırım

İlçe genelinde eğitim yuvalarına tadilat ve çevre düzenlemeleri yapan Canik Belediyesi, halkın buluşma noktası camilerde de önemli yatırımlara imza atıyor

Canik'ten Camilere Büyük Yatırım
02 Ekim 2017 - 20:41
İlçe genelinde eğitim yuvalarına tadilat ve çevre düzenlemeleri yapan Canik Belediyesi, halkın buluşma noktası camilerde de önemli yatırımlara imza atıyor. Bugüne kadar 35,6 milyon liralık yatırımla 60’ın üzerinde camiyi yenileyen belediye, ilçeye bir de Merkez Camii kazandırıyor.
Büyükşehir Yasası ile ilçeye bağlanan mahallelerde hummalı bir çalışma yürüten Canik Belediyesi, okulların ardından camilerde de tadilat ve çevre düzenlemeleri yapıyor. Camileri tek tek elden geçiren ve tadilatla çevre düzenlemesi yapan belediye, ilçe genelinde bugüne kadar 60’ın üzerinde camiyi baştan aşağı yenileyerek halkın kullanımına sundu. Özellikle kırsal bölgelerde yürütülen yenileme çalışmaları kapsamında sırasıyla, bütün mahallelerdeki camiler yenilenirken, belediye İller Bankası işbirliği ile ilçeye bir de 3 bin kişilik Merkez Camii kazandırıyor.
CAMİLER ESKİ KİMLİĞİNE KAVUŞUYOR
Camiler Haftası nedeniyle ibadethanelerin önemine dikkat çeken Başkan Osman Genç, camileri sadece ibadet yapılan yerler olarak görmediklerini belirterek,  camilerde yaptıkları düzenlemelerle medeniyet kültürünü yeniden inşa etmek olduğunu söyledi. Genç, "Bize göre okullarımız kadar camilerimiz de birer eğitim yuvasıdır. Eskiden camilerimiz hoş sohbetlerin edildiği, insanların bir şeyler öğrendiği, eğitim aldıkları mekanlardı. Ancak maalesef camilerimiz bu özelliğini günümüzde kaybetti. Bizim amacımız yaptığımız bu düzenlemelerle camilerimizi yeniden eski kimliğine kavuşturmak” dedi.
MANEVİ DEĞERLERİLE BÜYÜYEN ŞEHİR
Bir şehrin geleceği için eğitim yuvalarının ve ibadethanelerin öneminin büyük olduğuna vurgu yapan Genç, "Yeni medeniyet tasavvuru ve yeni neslin inşasında okul ve camilerimizi asla ayıramayız. Çocuklarımız eğitim yuvalarında ilim, irfan öğrenirken, camilerimiz de ahlaki ve manevi değerlerimizin korunduğu, öğretildiği yerlerdir. Ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir hedefimiz çerçevesinde, camilerimize yaptığımız yatırımları çok önemsiyoruz. Mahallelerimize Sıbyan Okulları ve Hanımlar Konağı da yapıyoruz. Çünkü kadınlar ve çocuklarımız ailenin yapı taşıdır. Aile mutlu olursa şehir mutlu olur" diye konuştu.
60’IN ÜZERİNDE CAMİ YENİLENDİ
Bugüne kadar 35 milyon 609 bin liralık yatırımla 60’ın üzerinde camide tadilat ve çevre düzenlemesi gerçekleştirdiklerini ve bir de ilçeye Merkez Camii yaptıklarını dile getiren Başkan Genç, “Camiler, medeniyetimizin kalbidir. Medeniyetimizde hiçbir şehir, camisiz, mabetsiz düşünülemez. Bu nedenle kendi medeniyet kodlarımızdan aldığımız formülle, şehrimizi planlarken gelecekle alakalı bazı değerlerimizi göz ardı etmiyoruz. Camilerimizi yeniden şehrin kalbine, hayatın merkezine yerleşiyoruz. Yani şehirciliğin içerisine insanı ve değerlerimizi de koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum