Canik'ten çevre eğitimi

Canik Belediyesi Temizlik İşleri Birimi, daha temiz bir çevre için okullarda verdiği eğitimlerle çevre bilinci oluşturuyor

Canik'ten çevre eğitimi
12 Mayıs 2015 - 18:53
Canik Belediyesi Temizlik İşleri Birimi, daha temiz bir çevre için okullarda verdiği eğitimlerle çevre bilinci oluşturuyor. Bugüne kadar yaklaşık 3 bin öğrenciye çevre eğitimi verildi

Canik Belediyesi, okullarda çevre bilinci eğitimlerine devam ediyor. Çevreyi korumayı sadece sokak temizliği ile sınırlı tutmayan Temizlik İşleri Birimi, düzenlediği çevre bilinci eğitimleriyle de hem çevre kirliliğini önlemeyi hem de geri dönüşümü sağlamayı amaçlıyor. Çevre Mühendisi Demek Güç tarafından verilen eğitimlerde, öğrencilere çevre temizliğinin önemi, çevre bilinci, geri dönüşüm konuları anlatılıyor. Okullarda düzenlenen eğitimlere bugüne kadar 3 bin öğrenci katıldı.

GELECEĞE YATIRIM

Son olarak Bahçeşehir Koleji’nde düzenlenen seminerde, çocuklara katı atıkların ayrıştırılması, plastik, cam, metal ve kağıt atıklarının organik atıklardan ayrılarak geri dönüştürülmesi hakkında eğitim verildi. Çevre temizliğinin sağlık ve görsellik açısından önemine işaret eden Canik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hakan Ortaç, “Temizlik işleri birimi olarak sadece sokak temizliği, çöp toplama faaliyetleri değil, geri dönüşüm konusunda çalışmalar yaparak öncelikle çocukları, daha sonra halkımızı bilinçlendirme çalışmalarıyla, hem ülke ekonomisine katkı hem de geleceğe yatırım yapmaktayız” dedi.

Eğitim seminerlerinde öğrencilerle buluşan Çevre Mühendisi Demet Güç de, verilen eğitim sonucunda öğrencilerin geri dönüşüm konusunda daha bilinçlendiğini söyledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum