Canik'ten Kıbrıs'a kardeş ziyareti

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bu akşam (Cumartesi) ekibiyle birlikte kardeş şehir bulunan Kıbrıs'a gidiyor

Canik'ten Kıbrıs'a kardeş ziyareti
13 Haziran 2015 - 15:05
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bu akşam (Cumartesi) ekibiyle birlikte kardeş şehir bulunan Kıbrıs'a gidiyor. Lefkoşe'ye bağlı Değirmenlik Belediyesi'ni ziyaret edecek olan Genç, "Amacımız kültür alışverişi ve işbirliği" dedi.

Kıbrıs'ın Başkenti Lefkoşe'ye bağlı Değirmenlik Belediyesi ile geçtiğimiz Ocak ayında kardeş şehir olan Canik Belediyesi, ilişkileri güçlendiriyor. Başkan Osman Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Özel Kalem Müdürü Gamze Güven, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Musa Öztürk, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün ile birlikte Değirmenlik Belediyesi yöneticileri ile görüşmek üzere Cumartesi akşamı saat 21.00’da Kıbrıs'a gidiyor.

KÜLTÜR ALIŞVERİŞİ VE İŞBİRLİĞİ

Burada Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal'ı ziyaret edecek olan Başkan Genç, 3 günlük Kıbrıs ziyareti kapsamında kültür alışverişi ve belediyeler arası işbirliği için görüşmeler gerçekleştirecek. Kardeş belediyeler olarak karşılıklı ziyaretlerle birbirlerini daha iyi tanıyacaklarını belirten Başkan Genç, "Önce biz gidiyoruz, sonra onlar ilçemizi ziyaret edecek. İnanıyorum ki bu tür ziyaretler ve işbirlikleri iki kardeş belediye için de faydalı olacaktır" dedi.

CANİK, DÜNYAYLA BÜTÜNLEŞİYOR

Artık şehirlerin yarış içerisinde olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "21. yüzyılda kabuğunuza sıkışarak, dünyaya gözlerinizi kapatarak büyümeniz mümkün değildir. Türkiye'nin gözbebeği olan Canik'i dünyayla bütünleştirme adına bundan sonra da bu tür adımlar atacağız. Daha önce Bangladeş ve Suriye'de mazlum kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız olmuştu. Şimdi Kıbrıs'a gidiyoruz. Yakın zamanda da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oradaki kardeşlerimizle bir dizi etkinlikte buluşacağız" diye konuştu.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum