Canik'ten Samsun'a bir dev eser daha

Şehrin tarihini gün yüzüne çıkaran Canik Belediyesi Samsun'a dev bir eser daha kazandırdı

Canik'ten Samsun'a bir dev eser daha
17 Ekim 2015 - 19:28
Şehrin tarihini gün yüzüne çıkaran Canik Belediyesi Samsun'a dev bir eser daha kazandırdı. Canik Belediyesi Kültür Yayınları kapsamında çıkarılan "Meşrutiyet'ten Beyaz Devrim'e Canik-Samsun Seçimler ve Siyaset" kitabı, düzenlenen gala ile tanıtıldı. Başkan Osman Genç, "Bu kitaptan bu şehrin yöneticileri de yararlanmalıdır" dedi.

Canik Belediyesi, daha önce Samsun'a kazandırdığı "Bilim, Ahlak ve Sanat Bağlamında Çağdaş İslam Algıları" ile Samsun’un geçmiş tarihini gün yüzüne çıkaran "İlkçağdan Cumhuriyete Canik", bölgenin ticareti şifrelerini sunan "Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik", "Gelenekten Moderniteye Canik (1923-1950)" ve "Geçmişten Günümüze Samsun – Canik ve Değerleri" kitaplarının ardından 6. Kültür Yayını olarak "Meşrutiyetten Beyaz Devrime Canik – Samsun’da Seçimler ve Siyaset" kitabını çıkardı. Samsun'un siyasi tarihini gün yüzüne çıkaran kitap, düzenlenen gala ile tanıtıldı.

  1. DEV KÜLTÜR ESERİ


"Meşrutiyetten Beyaz Devrime Canik – Samsun’da Seçimler ve Siyaset" kitabının Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen Tanıtım Galası'na AK Parti Milletvekili Hasan Basri Kurt, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, kitabın hazırlayıcısı Doç. Dr. Sayın Önder Duman, OMÜ Öğretim Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Tanıtım Galası'nda konuşan Başkan Genç, Samsun'a 6. kültür hazinesini kazandırdıkları için onur duyduklarını belirterek, "Meşrutiyetten Beyaz Devrime Canik – Samsun’da Seçimler ve Siyaset" kitabının, başta Samsun'un yöneticileri olmak üzere herkesin yararlanması gereken bir eser olduğuna vurgu yaptı.

'GELECEĞE IŞIK TUTACAK'

Samsun'un çok eski bir tarihe sahip olduğuna işaret eden Genç, "Tarih bir milletin şuurudur. Tarihini bilmeyen milletler geleceğini planlayamaz ve yarınlarına şekil veremez. Geçmişimizi bilmek, geleceğimize ışık tutacaktır ve bu nedenle Canik Belediyesi olarak kültüre ve tarihe büyük önem veriyoruz. Dünyaya huzur veren de, savaşları çıkaran da siyasettir. Tarihte siyaset adına yapılan her doğru ve yanlış, bu şehrin tecrübesidir. Türk tarih ve kültürüne yaklaşık bin yıldır büyük katkılar sağlayan Canik'in unutulan ve bilinmeyen değerlerini ortaya çıkarmayı büyük bir sorumluluk olarak görüyoruz" dedi.

'SAMSUN SİYASET ŞEHRİDİR'

İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda en büyük gücün bilgi olduğunu ifade eden Genç, "Geçmişte önemli bir kültür ve ticaret şehri olan Samsun'un, aynı zamanda geçmişte bir Siyaset Şehri olduğunu ve Demokrasi Şehri unvanı almayı nasıl hak ettiğini bu kitabımızda bütün tarihi gerçeklikleriyle öğreneceksiniz. İbn-i Haldun'un dediği gibi geçmişle gelecek birbirine suyun suya benzediği kadar benzer. Biz de geleceğimize şekil verirken, geçmişimize de kulak veriyoruz. Sahip olduğumuz bu eşsiz eserlerle birlikte artık Samsun'un geleceğini daha iyi şekillendirebiliriz. Bu kitabı gençlerimiz de mutlaka okumalıdır" diye konuştu.

‘3 ESER DAHA ÇIKACAK’

Kültür eserlerini çıkarmaya devam edeceklerini belirten Başkan Genç, "Bu kitap Canik Belediyesi olarak bizim şehrimize armağanımızdır. İnşallah çalışmalarını tamamladığımız 'Tarih Boyunca Çocuk ve Şehir', 'Samsun-Canik Nüfus Yapısı', 'Samsun Coğrafyası' ve 'Samsun’da Türk Devrimi Mimarisi' kitaplarımızı da çıkaracağız. Bu önemli eserin ortaya çıkarılmasında büyük emek harcayan Doç. Dr. Sayın Önder Duman hocamıza teşekkür ediyorum. 'Meşrutiyetten Beyaz Devrime Canik – Samsun’da Seçimler ve Siyaset' şehrimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. 

4 YILLIK EMEĞİN ÜRÜNÜ

"Meşrutiyetten Beyaz Devrime Canik – Samsun’da Seçimler ve Siyaset" kitabının 4 yıllık bir emeğin ürünü olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Önder Duman da, kitabın içeriği ve Samsun tarihi ile ilgili bilgilerden bahsettiği konuşmasında, kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Doç. Dr. Duman, Samsun'un gizli kalmış tarihini gün yüzüne çıkarmak için çaba gösteren Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in, çıkardığı kültür yayınları ile şehre büyük bir hizmette bulunduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Milletvekili Hasan Basri Kurt ve diğer katılımcılara kitap hediye etti. Başkan Genç, tanıtım galasına katılan vatandaşlara da kitap imzaladı. Davetliler daha sonra kokteylde bir araya geldi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum