Canik'ten Türk Halk Oyunları Bölümü

Kültür ve sanatta iddialı olan Canik Belediyesi, Tiyatro Okulu'nun ardından şimdi de Türk Halk Oyunları Bölümü'nü kurdu

Canik'ten Türk Halk Oyunları Bölümü
29 Eylül 2015 - 19:03
Kültür ve sanatta iddialı olan Canik Belediyesi, Tiyatro Okulu'nun ardından şimdi de Türk Halk Oyunları Bölümü'nü kurdu. Yaş sınırının olmadığı yeni bölüme kayıt yaptırmak isteyenler Hasan Doğan Spor Merkezi'nde başvurularını gerçekleştirebilecek.

İlçede özellikle gençler olmak üzere 7’den 77’ye tüm vatandaşların sağlığını koruyan, spor yapan, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle uğraşan insanlar olmasını hedefiyle, ilçeye pek çok tesis kazandıran ve imkânlar oluşturan Canik Belediyesi, sanat alanında açtığı Tiyatro Okulu'nun ardından yeni bir bölüm daha açtı. Canik Belediyesi tarafından Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürlüğü bünyesinde Türk Halk Oyunları Bölümü kuruldu. Yaş sınırının olmadığı ve Tevfik Amaç şefliğinde faaliyet gösterecek olan Türk Halk Oyunları Bölümü'ne kayıt yaptırmak isteyenler başvurularını Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nde ücretsiz olarak gerçekleştirebilecek.

GELENEKSEL FESTİVALİN İLK ADIMLARI

Gönüllü yardımcı eğiticileri de bünyesinde barındıracak olan Türk Halk Oyunları Bölümü'nde, halk oyunları meraklıları Samsun, Trabzon, Artvin, Trakya, Gaziantep yörelerine ait halk oyunlarının yanısıra Zeybek ve Azeri Kız Oyunları'nı da öğrenebilecek. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Amacımız gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve onları kültürel, fiziksel ve ruhsal açıdan geleceğe hazırlamaktır. Türk Halk Oyunları Bölümümüzde yetişen ekipler ileride gösteriler de düzenleyecektir. İnşallah kurduğumuz Tiyatro Okulu ve Türk Halk Dansları Bölümü ile Geleneksel Canik Belediyesi Kültür Festivali'nin de ilk adımlarını atıyoruz. Belediye olarak kültür ve sanat alanında yatırımlarımız devam edecektir" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum