ÇARŞAMBA ÜLKÜ OCAKLARINDAN 8 MART MESAJI

8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı Çarşamba İlçe Temsilciliği Başkanı Alparslan Güreş, bir mesaj yayınladı

ÇARŞAMBA ÜLKÜ OCAKLARINDAN 8 MART MESAJI
07 Mart 2016 - 15:07
8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı Çarşamba İlçe Temsilciliği Başkanı Alparslan Güreş, bir mesaj yayınladı.
Yayınladığı mesajda kadına verilen değere dikkat çeken Alparslan Güreş,
 "Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım. Türk Kadını, milletimizin var olduğu günden bu yana toplumumuzu ayakta tutan en önemli unsulardan birisidir. Türk Kadını, cephelerde savaşmış, hayatın her alanında etkinliğini günden güne arttıran, ülkemizin gelişip kalkınmasında büyük rol oynayan milletimizin göz nuru, pak aydınlığıdır.
Değerli kadınlar:
Gönül isterdi ki; “8 Mart Dünya Kadınlar” Gününde kadına yönelik şiddetin azaldığı, cinayetlerin son bulduğu, temsilde adaletin sağlandığı bir düzenden bahsedelim.
Maalesef bu düşüncelerimiz iyi niyetten öteye gidememiş, kadınlarımız sosyal ve ahlaki yönden yaşanan çöküntü nedeniyle şiddete ve cinayetlere maruz kalmıştır. Geçtiğimiz yıl (2015 ) içerisinde 303 kadın katledilmiştir. Bu sayı 2016 yılının ilk 3 ayında ise şimdiden 40’ı bulmuştur. Oluşan bu tablo kadına yönelik saldırılarının ne durumda olduğunu açıklamak açısından oldukça yeterlidir." diyerek sözlerini sürdü.
TÜRK ÖRF VE GELENEKLERİNE YAKIŞMAZ KADINA SALDIRI
TÜRK geleneğinde kadınların üstün yerinde bahseden Güreş, “TÜRK örf ve gelenekleri ile bağdaşmayacak bu tarz saldırı girişimlerini nefretle lanetlemekteyiz. Bizlere göre kadın annedir, kadın çiçektir ve en önemlisi ailenin temelidir.
Toplumun içinde bulunduğu psikolojik travmanın bir an önce düzelmesini ümit ediyorum. Bu vesile ile başta annelerimiz olmak üzere kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar” gününü kutluyorum.
Ayrıca Hayma Ana, Nene Hatun, Kara Fatma, Binbaşı Ayşe ve isimlerini saymakla bitiremediğim nice kahraman Türk kadınını da rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.
Son Olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü hatırlatan Güreş, "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye değersin (Mustafa Kemal Atatürk )" diyerek sözlerini sonlandırdı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum