ÇARŞAMBAYI, SAMSUN'DA TEMSİL EDECEKLER!

Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlkay Aydın, "Geleneksel çocuk oyunları şenliği ilçemiz Mustafa Dağıstanlı spor salonunda; 7'inci sınıflar Yakar top oyunu, 8'inci sınıflar Halat çekme

ÇARŞAMBAYI, SAMSUN'DA TEMSİL EDECEKLER!
14 Mayıs 2016 - 21:45
Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlkay Aydın, "Geleneksel çocuk oyunları şenliği ilçemiz Mustafa Dağıstanlı spor salonunda; 7'inci sınıflar Yakar top oyunu, 8'inci sınıflar Halat çekme oyunları ile tamamlandı. Eğlenceli ve çekişmeli geçen oyunlarda 7'inci sınıflar yakar-top oyununda Durusu orta okulu 1'ini oldu 8. sınıflar Halat çekme oyununda  ise Gökçe çakmak Ortaokulu 1'inci oldu" dedi.
ŞENLİGE BÜYÜK KATILIM OLDU

[gallery ids="50471"]


Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlkay Aydın, "İlçemizi Samsun da temsil edecek okullarımıza  İlçe müdürlüğümüz  tarafından madalya ve tişört hediye ederek ödüllendirdik. Geleneksel çocuk oyunları şenliği ilçemizde 4 gün boyunca okullarımızın yoğun katılımları ile İlgi gösterdiler. Şenlikte 30 ilk ve Ortaokuldan 2072 öğrencinin eğlenerek yarıştığı unutulmaya yüz tutmuş oyunları oynadılar. Çocukların mutlulukları görülmeye değerdi" diye konuştu.
EMEĞİ GECEN HERKESE TEŞEKKÜR
Çarşamba Gençlik hizmetleri ve spor ilçe Müdürlüğü olarak "unutulmaya yüz tutmuş oyunlarla hem kültürümüzü hem de eğlenmenin ne denli önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Müdür Aydın, "Günümüz çocuklarına göstermek  bakımından yapılan bu şenliğe katılan, katkıda bulunan tüm okullarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederek, Samsun da yapılacak olan büyük şenlikte ilçemizi  temsil edecek olan okullarımıza başarılar dileriz ve 25.05.2016 Çarşamba günü saat:10.00 da ( 1,2,3,4, ) sınıflar ve 25.05.2016 Perşembe  günü saat:10.00 da ( 5,6,7,8 , ) sınıflar İlkadım Baruthane  suni çim sahasında yapılacaktır "dedi.
ÇARŞAMBA'DA DERECEYE GİREN OKULLAR

[gallery ids="50469,50468,50467,50466,50465,50464"]


Geleneksel çocuk oyunları şenliğinde Çarşamba ilçemizi  birinci olarak Samsunda yapılacak olan büyük şenlikte temsil edecek olan okullardan 1'inci sınıflarda El değdirerek bayrak koşusunda, Şehit Ferhan Hasovalı ilkokulu,2'inci sınıflarda, Yağ Satarım Bal Satarım oyununda Cemil Meriç ilkokulu,3'üncü sınıflarda Tünel topu oyununda, Dikbıyık ilköğretim okulu, 4'üncü sınıflarda ip atlama oyununda Durusu Ortaokulu, 5'inci sınıflarda kiremit devirmece oyununda, Durusu Ortaokulu,6'inci sınıflarda mendil kapmaca oyununda  Durusu Ortaokulu ve 7'inci sınıflarda yakar top yarışmasında Durusu Ortaokulu
8'inci sınıflarda halat çekme oyununda Gökçe çakmak ortaokulu oldu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum