ÇAY DUALARLA ADAYLIĞINI AÇIKLADI!...

Seydahmet Çay, Samsun İşçi Emeklileri Derneği başkanlığına adaylığını yoğun bir katılım eşliğinde açıkladı

ÇAY DUALARLA ADAYLIĞINI AÇIKLADI!...
07 Şubat 2019 - 13:47
Seydahmet Çay, Samsun İşçi Emeklileri Derneği başkanlığına adaylığını yoğun bir katılım eşliğinde açıkladı.
Çay yaptığı açıklamada; “İşçi Emeklileri Derneğinin 24 Şubat 2013 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulunda yaptığın konuşmada, mevcut yönetimdeki arkadaşlara iyi çalışın, iyi çalışmazsanız üç yıl sonra 2016’da yapılacak olan Genel Kurulda aday olurum demiştim. 2014 yılı sonlarında bazı üye arkadaşların ev telefonlarını arayarak 2016 yılında yapılacak olan genel kurulda aday olacağımı ifade ettim. Ancak o günkü mevcut yönetici arkadaşlar maalesef adaylığımı açıklamamım arkasından 30 gün geçmeden beni dernekten ihraç edeceklerini, benden savunmamı istediler. Ben de aynı gün noter tasdikli ihtarnamemi Samsun şubesine gönderdim. 29.12.2014 tarihinde ihtarnamem ellerine geçtiği gün Samsun şubesi olarak beni ihraç ettiler.”
Çay sözlerine şöyle devam etti; Asıl vahim olan ise suçumun bayan üyelerin telefonlarını istemem ve rahatsız ettiğim içinmiş. İnsan aday olduğu yerde anasını bacısını kardeşini nasıl rahatsız eder?
Benim ihtar edilmem için Samsun Emekliler Derneğinden sonra tüzük gereği Genel Merkez Genel Kurulunda da oylanması gerekir. 21 Ekim 2015 Ankara’daki genel Kurul’da kendimi savunmam için kürsüye çıktım. Kürsüde konuşturmadılar beni. Konuşma yapmadan apar topar beni kürsüde indirdiler ve oylama yaparak beni genel Kurul kararı ile ihraç ettiler.
Bu olaylardan sonra ben sizlere ve kendime vermiştim Sözümün arkasında durarak Genel Kurulun kararını ve üyeliğimin devamı için 4 Kasım 2015 tarihinde Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtım. Üç yıldan beri davamı takip ettim. 16. Hukuk dairesi (İstinaf) 3 Ocak 2019 tarihinde Genel Kurul kararının iptaline ve üyeliğimin devamına karar çıktı.
Bu karar doğrultusunda 24 Şubat 2019 tarihinde yapılacak olan Samsun Emekliler Derneği Olağan Genel Kurulunda Başkanlığa adayım. Üç yıl gecikmeli olsa da sizlerle beraberim.
Sevgili emekliler, Yargı kararından sonra sizlerin desteği ile de derneğin yönetimini İnşallah alacağız.
Yıllardan beri hiçbir emekliye kapılarını açmayan Samsun Emekliler Derneği, kendi kişisel çıkarları doğrultusunda işlerini yürütmekteler. Adı üzerinde, Emekliler Derneği. Her emekli olanın rahatlıkla üye olacağı bir dernek. Bu derneği yıllarca emeklilerden uzak tuttular. İşte bunun için adayım. Yönetime geldiğimizde Samsun Emekliler Derneğinin kapılarını tüm emeklilere açacağım. Tüm emekli arkadaşlarımıza ve Samsun’umuza hayırlı olsun” diye sözlerini tamamladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum