ÇEVRE DÜZENLEMELERİNE ÖNEM VERDİK

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçede yapılan çevre düzenlemelerinin yanı sıra yeşil alanlar, parklar ve çocuk oyun alanları gibi yerleri yeniden elden geçirdiklerini söyledi

ÇEVRE DÜZENLEMELERİNE ÖNEM VERDİK
18 Ekim 2017 - 23:53
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçede yapılan çevre düzenlemelerinin yanı sıra yeşil alanlar, parklar ve çocuk oyun alanları gibi yerleri yeniden elden geçirdiklerini söyledi.
Çevre, hepimizin ortak alanı ve üzerinde gelecek nesiller ile tüm insanlığın hakkı olan önemli bir konu olduğunu ifade eden Başkan Şahin,” Bu nedenle çevre düzenlemelerine, yeşil alanlara, parklara, ağaçlandırma, çiçek dikimi, bitkilendirme ve dinlenme alanları oluşturmaya çok önem verdik” dedi.
YILIN 365 GÜNÜ HALKIMIZA HİZMET EDECEK HALE GETİRDİK
Çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Başkan Şahin, ”11. bin m² alana sahip olan Adnan Menderes Parkının restorasyonu yaptık. Ayrıca 10. bin m² alana sahip olan Alparslan Türkeş Parkını tamamen yeniledik. Kapalı ve spor alanları oluşturduk. Kafeterya ve restoran kurduk. Fitnes alanları, çevre düzenlemeleri ve aydınlatma çalışmaları yaptık.  Kauçuk zeminli oyun parklarını hizmete soktuk. Yılın 365 günü halkımıza hizmet edecek hale getirdik. Mahallelerimizde içinde engelliler parkları da olmak üzere 7 adet yeni park kurduk. Tüm parklarımızı yeniden düzenledik. Parklarımızda ki çocuk oyun alanlarının zeminlerini kauçuk zemin yaptık. Mahalle ve köylerimizde 62 adet çocuk oyun grubunu çocuklarımızın hizmetine sunduk. Köylerimizde ki çocuklarımızı oyun grupları ile buluşturduk” diye konuştu.
İLÇEMİZİN HER ALANINA AYNI ŞEKİLDE HİZMETİ GÖTÜRÜYORUZ
Bafra girişinin düzenlendiklerini söyleyen Başkan Şahin, ”Araç parkını halkımızın hizmetine sunduk. Çamlık Mesire Alanını piknik alanı haline getirdik.  Cami ve okul bahçeleri düzenlemeler yaptık. Alparslan Mahallemizde 4.bin m² Sedir ormanı, İshaklı mahallemizde 10.bin m²’lik çam ormanı oluşturduk. İlçemizde her sene 150.bin adet mevsimlik çiçeklendirme ile bitkilendirme çalışmaları yaptık. Bin adet ağaç diktik. Yenilenen çocuk oyun gruplarımızın zeminlerinde ise 5.bin m² kauçuk kaplama yaptık. Okullar Hayat Olsun” Projesi kapsamında okullarımızın çevre ve peyzaj düzenlemelerini yaptık ve çocuk oyun grupları kurduk. Çevreye, yeşil alana, bitlendirme ve ağaç dikimlerine önem vermeye devam edeceğiz“ dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum