Çevre Sağlığına Önem Veriyoruz

Türk Tabipleri Birliği Halk Sağlığı Gezici Eğitim Semineri Heyeti'nin Samsun durağı Canik Belediyesi oldu

Çevre Sağlığına Önem Veriyoruz
30 Kasım 2017 - 17:15
Türk Tabipleri Birliği Halk Sağlığı Gezici Eğitim Semineri Heyeti'nin Samsun durağı Canik Belediyesi oldu. Heyet, yapılan çevresel çalışmalar hakkında bilgi alırken, Başkan Yardımcısı Alican Usta, çevre ve insan sağlığına önem verdiklerini söyledi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Türkan Günay ile Yrd. Doç. Dr. Melike Yavuz ve 23 üniversiteden 25 asistan hekim, bu yıl 29.’su düzenlenen Türk Tabipleri Birliği Halk Sağlığı Gezici Eğitim Seminerleri kapsamında Canik Belediyesi'ni ziyaret etti. "Kadın Sağlığı" başlığı adı altında gerçekleşen ziyarette, Günay ve öğrencileri Başkan Yardımcısı Alican Usta ile görüştü.
ÖNCE İNSAN
Heyet üyeleri ile sohbet eden Başkan Yardımcısı Usta, Canik Belediyesi olarak mekânsal değil, insana yönelik bir anlayışla belediyecilik hizmeti yaptıklarını söyledi. Çevre ve insan sağlığına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerine işaret eden Usta, "Daha önce ilçemizde bulunan lastik fabrikaları ve hurdacıları çevre ve insan sağlığı açısından kaldırdık. Artık bu alanlarda insanlarımız daha sağlıklı ve modern çevrede yaşıyor. Ayrıca okullarımızda Doğacan projemiz kapsamında öğrencilere yönelik çevre bilinci ve atık yönetimi konularında eğitimler verdik" dedi.
SAĞLIKLI BİR TOPLUM İÇİN
Kadınların eğitimine ve gelişimine yönelik en çok yatırım yapan belediye olduklarına da vurgu yapan Usta, "Sağlıklı bir toplum için kadınlarımızın sağlığına önem veriyoruz. Kadın sağlığının korunması açısından birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Kurduğumuz Aile Okulları ve Hanım Konaklarında kadınlarımız için sağlık seminerleri veriliyor. Yine buralarda psikolojik destek çalışmaları yapılıyor. Ayrıca kadınlarımızın hakları konusunda bilinçlenmeleri amacıyla Hukuk Birimimiz var" diye konuştu.
CANİK BELEDİYESİ'NE TEBRİK
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Türkan Günay da, Canik Belediyesi'ni çevreye yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti. Prof. Dr. Günay, “Gezici Eğitim Seminerleri kapsamında sağlık ve sosyal hizmet kurumlarını, belediyeleri, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Toplum sağlığına ve kadınları güçlendirmeye yönelik yaptığı çalışmalar nedeniyle Canik Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi.
Çevre ve insan sağlığı ile kadınlara yönelik yapılan çalışmalar hakkındaki sorularını yanıtlayan Başkan Yardımcısı Alican Usta, daha sonra heyete belediye binasını gezdirdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum