CHP İL BAŞKANI HACIBEKTAŞ'TA

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP İL BAŞKANI HACIBEKTAŞ'TA
16 Ağustos 2016 - 22:19
1CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Hacıbektaş Belediyesi ve Nevşehir İl Başkanlığı'nın davetiyle gittiği Hacıbektaş'ta, 53. Ulusal, 27.Uluslararası Hacı Bektaş Veli anma törenleri ve kültür sanat etkinliklerine katıldı. 15 -17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen etkinlikte ilk gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve kendisine Hacıbektaş Veli hoşgörü ödülü takdim edilen Alev Coşkun bir   konuşma yaptı.
Çok sayıda CHP Milletvekilinin katıldığı etkinlik kapsamında, paneller ve konserler düzenlendi. Hacı Bektaş Veli'nin, Horasan  erenlerinden biri olduğunu belirten Akcagöz, "Hünkâr, yüzlerce yıl öncesinden, 'insanın kemali, ahlakı güzel olandır' diye söylemiş. Adeta bu günleri görerek söylemiş. Özü sözü bir olmayanlardan çekiyoruz. Yani, sahtelikten çekiyoruz. Güzel sözün önemi, İslam'ın temelinin güzel ahlak olduğu, kibrin şeytani bir özellik olduğu Hacı Bektaş Veli tarafından vurgulanmış ve bu topraklara sevgi tohumları ekilmiştir" dedi.
2Halk ozanı Mahzuni Şerif'in kabrini de ziyaret eden Tufan Akcagöz, Mahzuni'nin, sazıyla sözüyle yaşadığımız topraklara önemli bir iz bıraktığını belirterek, "Çeşmi Siyahımı unutmak mümkün mü? Böylesi değerlerimizi yaşarken de onurlandırmalıyız. Sazı, sözü, nefesi ile bu topraklara hizmet eden büyük ozanımızı unutmak mümkün mü? Mahzuni Şerif'in, yıllar öncesinden kime yuh çektiğini unutmak mümkün mü?" diye sözlerini tamamladı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum