CHP'li Çan Mezarlık Sorununu TBMM Gündemine Taşıdı

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Bafra’daki mezarlık hizmetlerinde gerçekleştiği iddia edilen irtikap, zimmet, usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Çan Mezarlık Sorununu TBMM Gündemine Taşıdı
07 Ağustos 2024 - 18:33
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın cevaplaması istemiyle bir önerge veren CHP’li Çan, önergesinde şunları kaydetti; “Seçim bölgem Samsun’un Bafra ilçesinde, İlçe Belediyesi’nin sorumluluğundaki mezarlık hizmetlerinde irtikap, usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları gündeme gelmiştir. Basına ve kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, cenazelerinin defin işlemi için Yakıntaş Mezarlığı’na başvuran yurttaşlarımız, defin ücretlerini belediye veznesine yatırmaları gerekirken; mezarlık gasilhane yetkilisi ‘size daha sonra makbuz keseceğiz’ diyerek paraları elden almış, akabinde ise zimmet vuku bulmuştur. Yine basına yansıyan bilgilere göre bu usulsüzlüğün mali boyutu 3 milyon liraya ulaşmıştır.”
CHP’li Çan, bu tespit ve değerlendirmelerinin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti;
- Bafra Belediyesi ve irtikap suçu işlediği iddia olunan kamu görevlileri hakkında başlatılmış adli bir soruşturma var mıdır?
- Bakanlığınızca, Bafra Belediyesi ve irtikap suçu işlediği iddia olunan kamu görevlileri hakkında başlatılmış idari bir soruşturma var mıdır?
- Şayet varsa, Yakıntaş Mezarlığı’nda ücreti elden tahsil edilerek ve makbuzsuz/kayıtsız bir şekilde kaç defin işlemi gerçekleştirilmiştir?
- Makbuzsuz defin işlemleri üzerinden usulsüzlük yapanların, bu yolla elde ettikleri kanunsuz kazancın miktarı nedir?

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum