CHP NÜKLEER SANTRALE HAYIR MİTİNGİNDE...

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP NÜKLEER SANTRALE HAYIR MİTİNGİNDE...
24 Nisan 2016 - 17:16
CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz ve Samsunlu CHP’liler, “Nükleer Santrale hayır” mitingine destek vermek amacıyla Sinop’taydı.
Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı,  Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Çorum Milletvekili Tufan Köse,  CHP Parti Meclisi Üyesi Çetin Soysal ile binlerce insanın katıldığı ve çok sayıda sivil toplum örgütünün destek verdiği mitinge başka illerden de destek büyüktü. Nükleer Santrallerle ilgili düşüncelerini ifade eden Akcagöz; ”Tepede pırıl pırıl güneş varken, güneş enerjisinden yararlanma imkânımız varken, enerji elde edeceğiz bahanesine sığınarak, kendimizi öldürüyoruz. Neslimize yapılacak en büyük kötülüğü yapıyoruz. Nükleer Santraller, ileride ortaya çıkabilme ihtimali kuvvetli olan risklerinin yanında varlığıyla ve atıklarıyla bile toprağımıza, suyumuza, atmosferimize zarar veriyor. İnsanoğlu bunu kendine, bile bile niye yapar? Büyük sermaye güçleri, olaya parasal açıdan bakıyorlar. Olaya rant gözüyle bakıyorlar. Ancak, bizim çocuklarımızın hayatı, onların para hırslarından daha önemli” dedi.
Sinop’un, doğal güzelliğine de vurgu yapan CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz; ”Doğası muazzam. Tıpkı Samsun gibi, Yunan kolonileri tarafından yerleşim alanı olarak kullanılmış, tarihi bir kent. Sinop’un bu güzelliğini görünce, nükleer santralin buraya tasarlanmasının cinayete teşebbüs olduğunu kesin olarak söyleyebilirim. Hem komşu kentimiz olması nedeniyle, hem de gözlerimizle şahit olduğumuz doğal güzellikleri sebebiyle, Sinop’a bu santralin yapılmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Türkiye'nin hiç bir yerinde nükleer santral istemiyoruz. Doğamıza sahip çıkacağız“ dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum