CHP'den İşçi Emeklilerine Ziyaret

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP'den İşçi Emeklilerine Ziyaret
25 Mayıs 2016 - 11:51
CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz ve İl yönetim kurulu üyeleri Filiz Öztopal, Mustafa Güngör, Bahrullah Özay ve Nimet Baş,  Türkiye Emekliler Derneği Samsun Şubesi'ni ziyaret ettiler.
Dernek Başkanı İbrahim Gür ve yöneticileri tarafından karşılanan Akcagöz Samsun'un ekonomisine katkı sağlayan kurumların birer birer kapatıldığını ve bu durumun Samsun için ciddi bir ekonomik kayıp ve prestij kaybına sebebiyet verdiğine dikkat çekerek, "Samsun'da binlerce insanın kapısından ekmek yediği tekel sigara fabrikası vardı. Ne oldu? Bu fabrikanın varlığından sadece fabrika çalışanları değil tarım sektöründe çalışanlar da yararlanıyordu. Bölgemizde tütün artık yok denecek kadar az ekiliyor. Bundan kim zarar gördü? Tüm Samsun zarar gördü.
Samsun bir tarım kenti midir? Hayvancılık kenti midir? Yoksa ticaret kenti midir? Samsun’un turizm ölçeğinde durumu nedir? Geçmişle mukayese edildiğinde tüm bu alanlarda gerilediğimizi görüyoruz. Samsun'da sosyal belediyecilik yaptıklarını iddia edenler durumu geçiştirmekten başka iş yapmıyorlar. Samsun Büyükşehir Belediyesi de dâhil sosyal demokrat belediyecilik özlemi içerisindedir" dedi.
İşçi hakları denildiğinde akla Cumhuriyet Halk Partisi'nin geldiğini ifade eden Akcagöz, "Bugün de işçi ve emekçi kesim lehine bir yasa teklifi duyarsanız arkasında mutlaka bir CHP’li milletvekili vardır. Taşeron sistemine karşı olduğumuzu her platformda dile getiriyoruz. AKP hükümeti de ısrarla taşeronlaşmayı kurumsallaştırmak için uğraşıyor.
Milletvekili profillerine bakıldığında, AKP’li vekillerin tuzunun kuru olduğu görülecektir. AKP’nin, güçlüden yana siyasetinin karşısında, ezilen ve sömürülen insanların yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
Türkiye Emekliler Derneği Samsun Şube Başkanı İbrahim Gür, "12 bin üyemiz var. Güçlü bir derneğiz. Emeklilerin yararına olacak her türlü çalışmayı eksiksiz yapmaya gayret gösteriyoruz. Ziyaretten dolayı Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Örgütü’ne teşekkür ediyoruz" dedi.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum