CHP'DEN ORGANİZASYONA TEPKİ!

Samsun Valiliği’nin de organizesinde bileşen olduğu “Uluslararası Göç Kongresi” 21-23 Nisan tarihleri arasında ilimizde gerçekleşmiştir

CHP'DEN ORGANİZASYONA TEPKİ!
25 Nisan 2016 - 12:02
Samsun Valiliği’nin de organizesinde bileşen olduğu “Uluslararası Göç Kongresi” 21-23 Nisan tarihleri arasında ilimizde gerçekleşmiştir. Organizedeki katılımcılara bakıldığında bu çalışmanın birden fazla eksik tarafı vardır. Ortada bir sorun varsa bu sorun toplumun tüm katmanlarınca ele alınmalı ve toplumun her kesiminden temsilcinin davet edildiği bir toplantı ile bu sorunun çözülmesi amaçlanmalıdır.
Bu şehirde sadece AKP’liler ve bu siyasetten nemalanan kişiler yaşıyor değil. Bunu hatırlatmak isteriz. Davet edilmeyenlerin arasında, katılımcılardan daha fazla göç ve göçmen hukukuna kafa yormuş insanların olduğu muhakkak bir gerçektir. AKP’nin işe yaramaz dış politikası sebebiyle son birkaç yıldır özellikle yoğun bir göç dalgasına maruz kaldık. Bu göç dalgasından, yaşadığımız kent olan Samsun da nasibini almıştır. Yaşanan göç, bir takım sorunları da beraberinde getirmiştir.
Bu sorunun halledilmesi, toplumun her kesiminin temsilcileri ile bir araya gelinmesi ve fikir alışverişinde bulunulmasıyla mümkün olabilir. Siyaseten iktidara yakın olmayan tüm  muhalefet unsurlarını görmezden gelerek, sorun çözülmez. Gerçekleşen toplantıda bir takım akademisyenlerin, şu anda yaşamış olduğumuz göç dalgasını Endülüs İspanya’sı dönemindeki göç hareketlerine benzettiğini duyduk. Bu benzetmenin bir akademisyen tarafından yapıldığına inanmak güçtür. Bugün topraklarımıza göç etmek zorunda kalan Suriyeliler, Iraklılar, Afganistanlılar ülkelerinde yaşayamaz hale geldikleri için ülkemize göç etmişlerdir. Onlar için ülkelerini çekilmez kılan nedir, bunu iyi tahlil etmek gerekir. Bu göç dalgasının oluşumunda, ülkemizi yöneten siyasi anlayışın kabahati büyüktür.
Uluslararası Göç Kongresi’nde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, mahalli idare birimlerinin temsilcileri de mutlaka olmalıdır. Olması gereken tüm Samsun halkının temsil edilebildiği bir kongredir. Oturalım Samsun’daki ve Türkiye’deki göçmen sorununu tartışalım. Çünkü bu sorun ilerde bir kangren halini aldığında bugünden almadığımız tedbirlerin bedelini ödüyor olacağız.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum