CHP'DEN SUÇ DUYURUSU!

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP'DEN SUÇ DUYURUSU!
06 Mayıs 2016 - 19:49
CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz’den Samsun Büyükşehir hakkında suç duyurusunda bulundu.
SASKİ’nin İncesu Deresi'ne fosseptik çukuru atığı döktüğüne dair Samsun basınında bir takım haber ve görüntüler yer almıştır.
İddiada SASKİ'ye ait bir aracın İncesu Deresi'nin kenarına bir firmaya ait Entegre Tesislerinin aşağı kısmına fosseptik çukuru atığı dökerken görüntülenmesine ilişkindir.
Habere göre aracın plakası 55 VJ 283 olup tüm bu iddiaların mutlaka Cumhuriyet Savcılığı'nca tetkik edilmesi ve değerlendirilmesi gerekmektedir. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 181.maddesi, çevrenin kasten kirletilmesi bahsini düzenlemiştir. Buna göre ilgili kanunlarla belirlenen teknik usullere aykırı olarak ve çevreye zarar verecek şekilde atık veya artıkları toprağa, suya veya havaya kasten veren kişi altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu eylem insan veya hayvanlar açısından tedavisi zor hastalıkların ortaya çıkmasına, üreme yeteneğinin körelmesine, hayvanların veya bitkilerin doğal özelliklerini değiştirmeye neden olabilecek niteliklere sahip olan atık veya artıklarla ilgili olarak işlenmesi hâlinde beş yıldan az olmamak üzere hapis cezasına ve bin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
Tüm bu hususların değerlendirmesini Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı yapmalıdır. Bu nedenle sadece Ana Muhalefet Partisi’nin İl Başkanlığı olarak değil, bu kentte sağlıklı olarak yaşamak isteyen ve çevreye duyarlı bireyler olarak çevreye verilen zararın dere suyundan numune almak ve bilirkişi incelemesi yapmak suretiyle derhal tespit edilmesi suretiyle Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ yetkilileri hakkında soruşturma başlatılmasını diliyor ve bu mevcut durumu Sayın Cumhuriyet Savcılığı'na ihbar ediyoruz.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum