Çocuklar 19 Mayıs Ruhunu Yaşadı!

Canik Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 4

Çocuklar 19 Mayıs Ruhunu Yaşadı!
30 Mayıs 2016 - 18:45
Canik Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen "Samsun'un Çocukları Milli Mücadele Yolunda" gezisine katılan Samsunlu öğrenciler 19 Mayıs ruhunu yaşadı.

[gallery ids="51596,51597,51598"]


Canik Belediyesi’nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle düzenlediği “Samsun’un Çocukları Milli Mücadele Yolunda” gezisi bu yıl da oldukça verimli geçti. Samsun’un 17 ilçesinden 36 öğrenci, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı sırasında Samsun'dan başlayarak izlediği yolu takip ederek sırasıyla Havza, Amasya, Erzurum ve Sivas'ı gezdi. Gittikleri illerde tarihi yerleri gezen öğrenciler, o illerin Valileri, Belediye Başkanları ve İl Milli Eğitim Müdürlerini de ziyaret etti.
GÖREREK ÖĞRENİYORLAR
Samsun’un Çocukları Milli Mücadele Yolunda projesiyle gençlerin 19 Mayıs ruhunu yerinde daha iyi anlamalarını amaçladıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Öğrencilerimizin, şehrimiz için de son derece önemli olan tarihimizi sadece kitaplardan değil yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz. Samsun’un tarihten gelen bir önemi bulunmaktadır. Bu nedenle bu gezinin öğrencilerimiz açısından son derece önemli olduğuna inanıyorum” dedi.
TARİHE YOLCULUK
Öğrencilere yönelik bu tür etkinlikleri devam ettireceklerini belirten Başkan Genç, “Öğrencilerin gittikleri yerlerdeki gözlemlerini, duygularını kitap haline getireceğiz. Daha önce de öğrencilerimizi Çanakkale’ye göndermiştik. Böylece çocuklarımızın tarihimize bir yolculuk yapmasını amaçlıyoruz. Çocuklarımız tarihimizi ne kadar iyi bilirse geleceğimize de o kadar ışık tutmuş oluruz. Tarihini bilmeyen bir milletin geleceğinden söz edilemez. Bu nedenle bu gezileri çok önemsiyoruz” diye konuştu.
SAMSUN'UN HEDEFİ 2019
Samsun için en önemli tarihin 1919 olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak üzere şehrimize ilk adımını attığı 1919'dan 100 yıl sonra, yani 2019 bizim için çok anlamlı. Biz de ilçemizi önce 2019'a, ardından 2023'e hazırlama hedefi içerisindeyiz. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedefi nasıl ki ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaksa, bizim de hedefimiz odur. 1919 ruhunu anlamak budur. Bu hedef ve gayretle bir yandan gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamanın gayreti içerisinde olurken, bir yandan da bu tür etkinliklerle çocuklarımızın manevi değerlerimizi öğrenmelerini amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.
ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR
Kendilerine böyle bir imkân sağlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e teşekkür eden öğrenciler de, “Tarihi ders kitaplarından öğrenmekle yerinde öğrenmek arasında çok fazla fark olduğunu gördük. Tarihimiz için önemli şehirleri gezdik. Gerçekten bizim için çok faydalı bir deneyim oldu. Kurtuluş Mücadelemizin önemini yerinde gözlemleme imkânı bulduk. Buradaki duygu ve düşüncelerimizi anlatarak, diğer arkadaşlarımızla da paylaşacağız” dedi.
şokhaber.net

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum