Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı köprü, yol, hastane, okul açmayacak. Cumhurbaşkanı yol yapmaz, yol gösterir.

Cumhurbaşkanı adayı Prof

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı köprü, yol, hastane, okul açmayacak. Cumhurbaşkanı yol yapmaz, yol gösterir.
07 Ağustos 2014 - 21:54
Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı köprü, yol, hastane, okul açmayacak. Cumhurbaşkanı yol yapmaz, yol gösterir.

Samsun’a gelen Muhalefet partilerinin adayı Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, esnaf ziyaretlerinin ardından Büyük Samsun Otelinde basın mensuplarıyla toplantı düzenledi.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Prof. Dr. İhsanoğlu, parlamenter sistem hakkında yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı köprü, yol, hastane, okul açmayacak. Onu başbakan kimse o yapacak. Cumhurbaşkanı yol gösterir. Bizim sistem budur. Bizim parlamenter sistem kuvvetler ayrılığı, icra, yargı, denetim ve yasama. Bunlar ayrı ayrı kuvvetler. Bu her gücün tek adamda olduğu sisteme diktatörya denir. Bunu bazıları isteyebilir. Bunu bir aydın kişi, mürekkep yalamış kişi Türkiye’nin diktatöryaya gitmesini nasıl kabul eder” diye konuştu.

ARAP BAHARI

Ortadoğu ve hükümetin dış politikalarına da değinen Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmelleddin İhsanoğlu, Türkiye, Orta Doğu'nun çok önemli bir ülkesidir. Bu bölgelerle komşu ülkeyiz. Bu bölgelerle bizim müşterek dahi hala bağlarımız var. Ve bu bölgede kendine göre bir istikrar vardı. Birden bire Arap baharı meydana geldi her şey alt üst oldu. Bu diktatörlerin son baharı oldu. Bu diktatörlerin yıkılmasıyla bütün bu stratejik dengeler bozuldu. Türkiye bu konuda kendi dış politika prensiplerinden biraz ayırdı. Arap kardeşlerimizin aralarındaki kavgalara taraf olmamaktı. Ve bu çok doğru bir prensiptir. Ama olmadı. Biz uzun süre takip ettik. Sonra o kavganın içinde kendimizi bulduk. Temenni ediyorum. Seçildiğim andan itibaren bunu düzeltmeye gayret edeceğim” dedi.

BASKI VAR

Vatandaşın korkudan konuşamadığını ifade eden Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu,  “Korku var. Her şeyden önce bir baskı var. İnsanlar rahat konuşamıyor. Birkaç gençle karşılaştıklarını, gençlerin kahrolduklarını sıkıntılarının olduğunu ancak konuşamadıklarını ifade etti. Millette bir ayrılaştırma korkusu var. Çünkü bazıları, ‘sen Alevi, sen Zaza, sen şucu bucusun demeye başladı. Türkiye’de milletin bu kırmızı çizgiyi duymak istemiyor. Millet senelerden beri barış ve huzur içerisinde yaşıyor. Bunu devam ettirmek istiyor. Etrafımız ateş çemberi. Suriye-Irak oradaki görüşmeler savaşlar, radikal hareketler. Bu radikal hareketlerin bir kısmının Türkiye’ye sızdığı basına yansıyor. Cihat namazı kılıyorlar. Bunun ne olduğunu biz sorduk kimse bize cevap vermedi. Sonunda diyorlar ki 'Türkiye’nin bundan kurtulması lazım'. Onun için bizim etrafımızı sarıyorlar. Onun için bunun demokrasi ve istikbal mücadelesi olduğunu görüyorum sessiz yığınların Pazar günü gerçek oyunu göstereceğinden eminim.

PAZAR GÜNÜ İPİ GÖĞÜSLEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. İhsanoğlu’na kimin adayısınız sorusuna; “TBMM’de 4 parti var. Bunlardan birisi iktidar partisi, birisi HDP’dir. Bunlar baştan itibaren kendi adaylarını koyacaklarını ilan ettiler. Diğer iki parti CHP ve MHP ise geldiler dediler ki Biz kendi içimizden birer aday çıkarmayacağız. Ortak aday çıkaracağız. Ve bu ortak aday şu vasıflarda olsun ki bütün millet kabul etsin.  Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ayrı ayrı bağımsız olarak söylediler. O tarafını bilmiyorum. İç meseleleri bilmiyorum Her halde isimler üzerinde durdular. Türkiye’de bu göreve layık çok sayıda insan var. Sonunda lütfettiler ve benim adımı söylediler. Ben de bir açıklama yaptım o şunu söyledim CHP Türkiye’nin kurucusu ve en eski partisi, MHP Türk milliyetçiliğini günümüze kadar gelen partisi. Böyle bir uzlaşma içinde olan iki partisinin her şeyin üzerinde takdire şayan olduğunu. Bu nedenle bu teklifi kabul ettiğini ifade etti. 2-3 hafta içerisinde Türkiye’de ki mevcut bütün partiler, yetkili kurullarını topladılar ve bana desteklerini açıkladılar. Bu müthiş bir proje. Bu bir milli projedir. Milli mutabakat projesidir. İnşallah Pazar günü ipi göğüsleyeceğiz” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum