CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'DAN KADINLAR İÇİN TEMBİH

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü'nün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak hazırladığı sergi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın katılımıyla açıldı

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'DAN KADINLAR İÇİN TEMBİH
05 Mart 2016 - 19:49
Samsun Olgunlaşma Enstitüsü'nün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak hazırladığı sergi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın katılımıyla açıldı.
Olgunlaşma Enstitüsünden Dünya Kadınlar Gününe Özel Sergi Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda açılan sergiye ELVİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Gürsoy ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra  Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin ile çok sayıda kadın katıldı.

[gallery ids="45639,45640"]
TOPLUMUN OLUŞMASINDA DA TEMEL DAYANAĞI OLMUŞLARDIR
Kadınların toplumdaki yerine farklı bir noktadan bakılan serginin açılışında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Yaşamın her alanında yer alan kadınlarımız, toplumsal gelişmede önemli bir güç oluşturarak toplum içinde saygın görevler üstlendikleri gibi sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir toplumun oluşmasında da temel dayanağı olmuşlardır. Dünya'nın en gelişmiş birçok ülkesinden önce bizim ülkemizde kadın hakları, kadınların seçme seçilme hakkı ve kadınların sosyal hayattaki etkinliğinin artırılmasına dönük olan yasalar, Türkiye'de gelişmişlik düzeyinin son derece alt seviyelerde olduğu dönemlerde bile artış göstermiştir "diye konuştu.
KADINLARIMIZI VE GENÇLERİMİZİ İHMAL ETMEYİN DİYORLAR
Bugün bizim ülkemizde kadınlarımızın sosyal ve siyasi hayat içerisinde veya toplumsal yaşam içerisinde varlığı ve yeri gurur verici düzeyde olduğun hatırlatan Başkan Yılmaz," Her gün biraz daha artması için de hükumetimiz çaba gösteriyor. Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da aman kadınlarımızı ve gençlerimizi ihmal etmeyin diyerek sürekli bizlere de tembihte bulunuyor. Çünkü Cumhuriyet’imizin yükselmesinde, demokrasimizin gelişmesinde ve kültürümüzün çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılmasında eğitimli, çalışkan, özgür düşünceli Türk kadınlarımıza büyük görevler düşüyor" dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum