CUMHURBAŞKANLARIMIZ…

CUMHURBAŞKANLARIMIZ… İlk cumhurbaşkanımız büyük önder Mustafa kemal Atatürk bu şehri 1924 ve 1928 de iki kez ziyaret etmiş ilk geldiğinde Atatürk köşkünde ikinci geldiğinde bugünkü AÇS binasınd

10 Ekim 2014 - 19:09
CUMHURBAŞKANLARIMIZ…

İlk cumhurbaşkanımız büyük önder Mustafa kemal Atatürk bu şehri 1924 ve 1928 de iki kez ziyaret etmiş ilk geldiğinde Atatürk köşkünde ikinci geldiğinde bugünkü AÇS binasında o zamanki Türk ocakları binasında ağırlanmış.

2. cumhurbaşkanımız İsmet İnönü, 3. cumhurbaşkanımız Celal Bayar, 4. cumhurbaşkanımız Cemal Gürsel, 5. cumhurbaşkanımız Çaykaralı hemşehrimiz Cevdet Sunay Trabzon’u ziyaret ettikleri duymadım.

6 cumhurbaşkanımız Fahri Korutürk deniz yoluyla 41 pare top atışıyla 3. Ordu komutanı orgeneral Mahmut Ülker ve damadı Trabzon valisi Münir Raif Güney, belediye başkanı Sefer Özgür tarafından karşılandığını, Trabzon limanından doğruca bugünkü karayolları misafirhanesine geçmişti.

7. cumhurbaşkanımız Kenan Evren bir kaç kez bu şehri ziyaret etmiş, 8. cumhurbaşkanımız Turgut Özal da ziyaret edemeden ebediyete intikal etmiş.

9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel Azerbaycan cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ve Gürcistan cumhurbaşkanı Edvarda Şeverdnaze ile burada buluşmuş kendilerini karşılayan vali İsmet Gürbüz Civelek ile birlikte Deriner barajının temel atma törenine katılmışlardı.

Bir keresinde de Kanuni evinin açılışı için Kültür ve Turizm Bakanı Ercan Karakaş ile geldiği Ortahisar’da müzeler müdürü hanfendiye sorduğu ilk soru Kanuni bu evde mi doğdu? Hayır, cevabını alınca o zaman bana bu evi niye açtırıyorsunuz… Bari iki levha koysaydınız da adına müze deseydiniz diyerek çıkışmıştı.  Başkan Asım Aykan’a dönerek kültür bakanlığı ile görüşün bu müzeye destek versinler demişti.

Ankara’ya giden Aykan bakan Karakaş ile görüşemedi… Ancak müsteşarı Emre Kongar’dan iyi bir fırça yiyerek geri dönmüştü. Şimdi o evin içi bomboş senede bir pilav, sıcak havalarda çay dağıtılıyor… Sorarsanız adı da Kanuni vâkıfı imiş! 10. cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer’de Azerbaycan cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ve Gürcistan cumhurbaşkanı Edvard Şeverdaze vali Adil Yazar’ı makamında ziyaret ederek burada bir ticaret anlaşması imzalayıp Atatürk köşkünü ziyaret etmişlerdi. 11. cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Trabzon valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret edip Trabzon limanını gezip Akçaabat köftesi yiyip gitmişti.

Bu şehirde ilk açıkhava mitingi yapan cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan olmuştur.  Erdoğan Başbakan iken Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen’den cumhurbaşkanı olarak da rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal'dan 2.cDoktorasını aldı. Allah hayırlı etsin diyelim…  Allah tekrarını nasip etsin!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum