Cumhuriyet tarihinin miladı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 19 Mayıs 1919'un milli mücadelenin başladığı, çok derin anlamlar içeren Cumhuriyet tarihinin miladı olduğunu belirtti.

Cumhuriyet tarihinin miladı
18 Mayıs 2024 - 15:00
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Murzioğlu yayımladığı mesajda, Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı, büyük bir kahramanlık öyküsünün başlangıç gününü gururla andıklarını söyledi.  19 Mayıs 1919 tarihinin çok anlamlar ifade eden, Cumhuriyet tarihinin miladı olduğunu belirten Murzioğlu,  Milli mücadele ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basışının 105’inci yıldönümüne erişmenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti. Murzioğlu, “Karakteri bağımsızlık olan milletimizin, 19 Mayıs’ta başlayan ve dünyaya emsal olan Kurtuluş Savaşı, dünya tarihinin en büyük başarılarından birisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz milletimizle birlikte verdiği kurtuluş mücadelesi ile bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir. 19 Mayıs 1919 hafızamızda sadece bir tarih değil; bir milletin yeniden doğuşunu, millet iradesini ve bağımsızlığını ifade etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 105 yıl önce yaktıkları kurtuluş meşalesi ilelebet sönmeyecektir” diye konuştu. 
Murzioğlu: “Gençlerimiz Türkiye'nin geleceğinin teminatı, güzel günlerin mimarıdır”.
Açıklamasında, ülkenin aydınlık geleceği ve uygarlık resminin gençlerin eliyle çizileceğine vurgu yapan Başkan Murzioğlu, şunları söyledi; “Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak yaktığı bağımsızlık mücadelesi meşalesinin ışığında ülke olarak muasır medeniyetler seviyesini yakalamak için her gün daha fazla çalışmak zorundayız. Bu hedefe yürürken şüphesiz en büyük potansiyelimiz, her zaman gurur duyduğumuz gençlerimiz olacaktır. Bu anlamlı günün gençlerimize bayram olarak armağan edilmesinin altında çok derin anlamlar vardır. Gençlerimiz Türkiye'nin geleceğinin teminatı, güzel günlerin mimarıdır. Bizler de onlara tecrübelerimizle ışık tutmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle başta geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve özlemle anıyorum.”    

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum